Renolit Alkorplan styrker den bæredygtige transformation -

Annonce – Dato 8 Feb 2024

transformation af skibakken i snowworld antwerpen

Virksomheden, der allerede havde dækket konstruktionens tag i 2017 med sin PVC-tagmembran, har nu gjort taget egnet til at understøtte installationen af 1.452 solcellepaneler. Takket være RENOLIT ALKORPLANs intervention er skibakken i SnowWorld Antwerpen nu drevet af sol energi.

RENOLIT ALKORPLANs tagprodukter er en del af den bæredygtige transformation af skibakken i SnowWorld Antwerpen i Wilrijk, Belgien. Taget på den massive bygning blev gjort komplet vandtæt for et par år siden med RENOLIT ALKORPLAN Classic-tagmembranen. Det ultralette RENOLIT ALKORPLAN F-solenergisystem er nu blevet brugt til at installere de mange solpaneler.

Projektet demonstrerer, hvordan virksomheden realiserer sit engagement i bæredygtighed ved at give sine kunder mulighed for at omdanne eksisterende strukturer til vedvarende energigeneratorer i overensstemmelse med sin bæredygtighedsstrategi "Beskyt det, der betyder noget".

Den bæredygtige transformation af skibakken i SnowWorld Antwerpen

RENOLIT ALKORPLANs tagdækningsprodukter blev anvendt til en indledende intervention på bygningen  i 2017, hvor man installerede en 1,2 mm tyk PVC-membran på taget.

I betragtning af størrelsen af anlægget, der huser skibakken i SnowWorld Antwerpen (samlet areal på 12.500 m²), besluttede ejeren at udleje tagpladsen til Energy Vision. Projektet indebar, at Energy Vision selv var ansvarlig for investeringen i solcellepaneler og lod ejeren bruge den producerede energi til eget forbrug.

For at installere solprofilerne på taget af strukturen (40 m høj og udsat for vindbelastning) var der imidlertid brug for en 1,5 mm tyk membran. Da tagmembranen stadig var i perfekt stand, blev det besluttet kun at overlejre tagsektionen, hvor der skulle monteres solpaneler. Det var en nem opgave, da den nye RENOLIT  ALKORPLAN PVC-membran kan svejses på en eksisterende uden problemer selv efter mange år, som dette projekt har vist.

renolit

Effektivitet og modstandsdygtighed for en grønnere fremtid

Taget blev opdelt i forskellige vindbelastningszoner afhængigt af vindbelastningen på den høje skibakke. Den midterste zone havde 1,05 m brede baner. Til hjørne- og kantzoner blev der anvendt 0,53 m brede tagmembraner.

Solprofilerne er som altid placeret lige ved siden af svejsesømmen og er derfor tættere på hinanden. Dette  giver større sikkerhed i tilfælde af storme og kraftige vindstød. Takket være RENOLIT ALKORPLAN huser taget nu 1.452 solpaneler.

RENOLIT ALKORPLAN søger konstant efter nye og unikke teknologier til udvikling af innovative og bæredygtige membraner med målet om større bæredygtighed, lavere ressourceforbrug og fremme af en cirkulær økonomi.

Om RENOLIT ALKORPLANs tagprodukter

RENOLIT ALKORPLANs tagprodukter er en del af den tyske RENOLIT Group og er et af referencepunkterne for produktion af holdbare, alsidige og højkvalitetscertificerede syntetiske membraner til vandtætning af tage og dæksler, bassiner og anlægsarbejder. Med hovedkontor i Sant Celoni, nord for Barcelona, har markedsenheden omkring 300 ansatte og en produktion af en million ruller membraner om året.

Pålidelighed, upåklagelig stil, energibesparelse, bæredygtighed, hurtig installation og høj holdbarhed er styrkerne ved RENOLIT ALKORPLAN tagmembraner. Tagdækningsafdelingens vigtigste egenskaber er den brede vifte af produkter, en fleksibel kundeorienteret tilgang, stærk know-how og alsidig teknisk assistance på stedet, hvilket giver passende tagløsninger til hvert specifikt problem.

Yderligere oplysninger:  www.renolit.com/roofing

Mere om produktet Tag, solceller og profiler

Tag, solceller og profiler

Montering med mekanisk fastgørelse, limning eller ballast

RENOLIT ALKORPLAN Design
RENOLIT ALKORPLAN Solar Carrier system
RENOLIT ALKORPLAN Solar
Tekniske tegninger
Renolit Alkorplan installation
EPD - RENOLIT ALKORPLAN Hydro F
EPD - RENOLIT ALKORPLAN Hydro R SST
EPD - RENOLIT ALKORPLAN Tunnel C - 1,5 mm
EPD - RENOLIT ALKORPLAN Tunnel C - 1mm
EPD - RENOLIT ALKORPLAN Tunnel C - 2mm
EPD - RENOLIT ALKORPLAN Tunnel SL
EPD - RENOLIT ALKORPLAN Tunnel T
EPD - RENOLIT ALKORPRO C

Referenceprojekter fra RENOLIT Alkorplan

Kamida Westhub – Kaunas - Lithuania

Kamida Westhub – Kaunas - Lithuania

Westhub er det grønneste logistikcenter i hele Litauen. Udviklet af Kamida NT...

Ring III Park project- Vantaa - Finland

Ring III Park project- Vantaa - Finland

Vantaa

Et grønt tag er ikke bare et tag over hovedet, og derfor har den lokale reger...

Bally Shoes - Switzerland

Bally Shoes - Switzerland

Bally vælger RENOLIT for at forny dækningen af sit hovedkvarter i Caslano, Ca...

Wintercircus – Ghent - Belgium

Wintercircus – Ghent - Belgium

Gent

Wintercircus skinner igen i centrum af Gent, Belgien, og bliver et center f...