Penge at spare med DBI’s nye instrument

Dato: 31 okt 2017

Kalorimeter tester materialer i lille skala, før der testes i fuld skala

Penge at spare med DBI’s nye instrument

Penge at spare med DBI’s nye instrument

Kalorimeter tester materialer i lille skala, før der testes i fuld skala Det er ikke nogen stor test, DBI’s nye cone-kalorimeter udfører. Faktisk er den ret lille. Men resultatet kan have stor betydning.

- Med det nye kalorimeter kan vi undersøge brandegenskaberne for et materiale i lille skala – dvs. 10x10 cm af et produkt. På baggrund af de data om bl.a. antændelsestid, varme- og røgudvikling, som testen giver, er det på nogle parametre muligt at beregne resultatet af en fuldskalatest, som jo giver adgang til markedet, siger Martin Pauner, der er civilingeniør i DBI’s afdeling for brandtest.

Den lille test viser ikke nøjagtigt, hvordan en større konstruktion af materialet vil klare en fuldskalatest, men beregningerne giver producenten en idé om, hvordan produktet vil klare sig.

Lavere produktomkostninger

Cone-kalorimeteret er altså ikke som sådan en del af klassificeringssystemet inden for byggevarer, men giver en masse viden om produktet, som gør, at producenten lærer sit produkt bedre at kende. Det kendskab kan producenten bruge til at sikre, at han rammer den brandklassificering af produktet, han sigter efter.

En indikation kan dermed være mange penge værd for producenten, der ikke behøver at betale for en stor test for blot at se, at produktet f.eks. ikke lever op til den planlagte brandklassificering. Det nye cone-kalorimeter er desuden betydeligt hurtigere end tidligere løsninger på området, hvilket gør, at producenterne kan forvente en hurtigere og mere strømlinet proces, når de køber tests med cone-kalorimeteret.

- Samtidig håber vi, at vi med tiden også kan måle røgens toksicitet i samme test, så kunden kan få endnu mere at vide med kun en enkelt test, siger Martin Pauner.

Læs mere om DBIs nye instrument her.

Har du spørgsmål, så kontakt civilingeniør Martin Pauner på tlf.: 51 57 23 31 eller e-mail.

Vi udstiller på Building Green i Forum. Mød os på stand nr. 54

 

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår