Ny GSY® GREEN

Annonce – Dato 26 Aug 2021

Give Steel, genbrugsstål

GSY BEAM®, her brugt på en skole i København, klimaoptimeres til næsten 41% mindre CO2 udledning.

Give Steel sænker CO2 aftryk med knap 41% 

Give Steel A/S har med sin kompositbjælke GSY BEAM®, markeret sig på markedet for variable, kundetilpassede stålbjælker til slanke etagedæk. Kompositbjælken fås nu i en mere klimavenlig variant med et markant mindre CO2 aftryk end den konventionelle GSY® BEAM®. Mens GSY BEAM® udleder 1930 kg CO2 pr. tons er klimaaftrykket for den klimaoptimerede bjælke GSY® GREEN reduceret til 1040 kg CO2/ton – altså lidt over halvdelen af den mængde CO2, der udledes med en konventionel malet GSY®bjælke i faserne A1-A3.

Klimaoptimeringer - i råvare, design, produktionstid og energieffektivitet

Hos Give Steel, der har EPD miljøvaredeklaration på alle stålkonstruktioner, arbejder man dedikeret på at øge bæredygtigheden på produktniveau, så arkitekter og rådgivere får de mest optimale muligheder for at vælge den mest klimavenlig stålkonstruktion. Det gøres gennem fokus på fire parametre: råvare, design, produktionstid og energieffektivitet.

Råvaren: 98% genbrugsstål

Teknologisk er stålværkerne udfordret på produktionen af malmbaseret stål, fordi teknologien endnu ikke er klimamæssig optimal – og faktisk også har lange udsigter til at blive det. Derfor er Give Steels indkøbsafdeling i konstant dialog med stålværkerne, så man finder de mest bæredygtige råvarer til lavest mulige pris i Europa. - En ikke helt nem opgave i en branche, hvor teknologien udfordrer og stålpriserne er rekordhøje.

Med GSY® GREEN har Give Steel dog revet sig helt fri af malmproblematikken ved at producere GSY® GREEN af 98% rent genbrugsstål. Genbrugsstål som råvare har haft afgørende betydning for bjælkens CO2 aftryk i fase A1-A3, der dækker processen fra råmateriale til levering af fabrik.

Design

En stålkonstruktions design rummer ofte muligheden for at klimaoptimere konstruktionen, så den nødvendige tonnage nedbringes. Det ved man i Give Steel Poland, hvor 48 BIM ingeniører og konstruktionsdesignere har specialiseret sig i at designe, udfordre og gennemtænke stålkonstruktionen, så dens klimaaftryk minimeres mest muligt.

Mens simple stålkonstruktioner gennem konstruktionsdesign ofte kan optimeres med op til 25% i forhold til givne standarder, så er kompositbjælken GSY® GREEN mere bundet til sit konstruktionsprincip. Derfor måtte optimeringen af GSY® også findes i råmaterialet. Selve bjælkekonstruktionen er dog helt den samme som den konventionelle GSY BEAM®, der skaber slanke etagedæk og bedre plads til HVAC-installationer.

Give Steel, kompositbjælke

Lavere produktionstid

Men robotteknologi og en teknologisk moderne produktion bliver både GSY® GREEN og GSY BEAM® produceret med branchens mest avancerede robotteknologi på Give Steels fabrik i Brande. Sidste år investerede Give Steel et tocifret millionbeløb i robotteknologi til produktion af såvel GSY® BEAM som GSY® GREEN. Dermed har Give Steel øget sin kapacitet og sænket produktionstiden på alle GSY® bjælker.

Selvom arkitekter og rådgivere stadig primært søger mod den konventionelle GSY BEAM®, forventer man hos Give Steel at de nye byggekrav om maksimalt 12 kg CO2 eq/m2/ år, der træder i kraft i 2023, vil skabe mere interesse for den mere klimavenlige GSY® GREEN.

GSY® er et registreret varemærke under Give Steel A/S i EU. Alle GSY® bjælker er produceret i Danmark og har, uanset type, EPD miljøvaredeklaration med nøjagtig angivelse af stålkonstruktionens klimaaftryk både i malet og galvaniseret version.

Give Steels EPD miljøvaredeklarationer kan downloades fra Give Steels hjemmeside. For teknisk support til GSY BEAM® eller GSY®GREEN, ring 22 95 59 65 eller skriv til gsy@givesteel.com.

Du kan også læse mere her.

Mere om produktet Kompositbjælke: GSY BEAM og GSY GREEN

Kompositbjælke: GSY BEAM og GSY GREEN

Danskproducerede kompositbjælker med EPD

Fordele

Fordele

Se de mange fordele ved GSY BEAM® her

Læs mere

Projektering

Projektering

Med GSY® er fleksibilitet en standard. Med GSY® får du arkitektonisk frihed

Læs mere

Detaljer

Detaljer

Se alle principdetaljerne enkeltvis

Læs mere

Fotos

Fotos

Få inspiration til anvendelse af GSY BEAM®

Læs mere

FAQ
Teknisk support

Teknisk support

Kontakt teknisk afdeling

Læs mere

Bæreevnetabel GSY BEAM

Bæreevnetabel GSY BEAM

GSY-18 bæreevnetabel

Læs mere

Bæreevnetabel GSY-E

Bæreevnetabel GSY-E

GSY-E18 bæreevnetabel

Læs mere

Principdetaljer

Principdetaljer

GSY Beam - principdetaljer

Læs mere

Montagevejledning

Montagevejledning

GSY Montagevejledning

Læs mere

Beregningsdokumentation

Beregningsdokumentation

GSY-bjælken. Beregningsprogram - Forudsætninger og beregningskriterier

Læs mere

Overensstemmelsescertifikat for produktionskontrol (FPC)
BIM

BIM

Give Steel tilbyder Revit Families af GSY Beam

Læs mere

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår