Moderne boligbyggeri i al sin enkelhed

Annonce – Dato 17 Aug 2021

Et smart, hurtigt og moderne boligbyggeri, behøver ikke være enkelt i sit udtryk.

Taasinge Elementer, smart, hurtigt og enkelt

Midt på Fyn i det naturskønne Ryslinge ligger vejen Rådhusvænget. Her har Boligforeningen Faaborg-Midtfyn i samarbejde med Boligkontoret Danmark bygget 22 nye familieboliger.

Et moderne boligbyggeri, der efter 18 måneder står som et færdigt lille mikro-lokalsamfund i den lille Midtfynske by. Det kan kun lade sig gøre, at stå færdig med et flot resultat på så kort tid, når man bygger smart. Entreprenøren bag Rådhusvænget, S. Guldfeldt Nielsen A/S, valgte derfor netop at anvende præfabrikerede træelementer fra Taasinge Elementer. Dette muliggør en komplet byggeproces, hvor opsætningen af elementerne foregår, som er det legoklodser, der skal samles. Og da elementerne bliver leveret på byggepladsen med alle døre og vinduer allerede isat fra fabrikken, sikrer det et sundt og hurtigt byggeri, uden slinger i valsen. Så smart, hurtigt og enkelt kan det gøres.

Taasinge Elementer, træfacade

Men selvom der med Rådhusvænget er tale om et smart, hurtigt og enkelt byggeri, er det ikke nødvendigvis enkelt i sit udtryk. Alle bygningerne er beklædt med træ, som er forpatineret. Træfacaderne er akacietræ behandlet med en basiske væske udviklet af Starupwood, der giver en effektiv gradering af træets naturlige patinering. Den basiske væske er med til at forcere den naturlige patinering, så beklædningen efter ganske få uger/måneder har udviklet samme farvenuance som det vil fremstå mange år efter. Tilmed er den forpatinerede akaciebeklædning er 100% vedligeholdelsesfri. Det giver smukt, praktisk og spændende udseende til boligerne.

På taget af bygningerne er levende tag, også kaldet sedum-tag. Det grønne tag er et moderne og klimavenligt valg, som har en positiv effekt på miljøet, da det bl.a. er med til at binde større mængder regnvand, som tager presset fra kloaksystemerne. Derudover forlænger det tagets levetid, da tagpappen er beskyttet mod solens UV-stråler. Og igen, er det med til at skabe en forbindelse til den omkringliggende natur, for de 22 familier, der skal nyde omgivelserne dagligt.

Taasinge Elementer, moderne boligbyggeri

S. Guldfeldt Nielsen A/S sikrede et byggeri uden tilfældigheder til stede, og resultatet taler for sig selv. Rådhusvænget er på mange måder indbegrebet af veltænkt moderne boligbyggeri, der i al sin enkelhed er helt unikt.

Det er Smart Thinking, Smart Building!