Materialevalg med omtanke

Annonce – Dato 3 nov 2020

Bæredygtighed er blevet et flittigt brugt begreb i de senere år, men faktisk har vi arbejdet aktivt med netop bæredygtighed siden 1961. For os er bæredygtighed ikke en trend eller en certificering. Vi ser det som en helt naturlig investering i vores eksistensgrundlag. Både som virksomhed og som beboere på den eneste planet, vi har.

Bæredygtighed er blevet et flittigt brugt begreb i de senere år

Holdbart er miljørigtigt

Et af de mange mange tiltag, vi har gjort for at belaste miljøet mindst muligt, er at sørge for at vores produkter holder i mange år. Vores produkter står udendørs og bruges i al slags vind og vejr, og skal derfor kunne modstå slitage år efter år. 

Med høje krav til vores leverandører og et kritisk valg af materialer, kan vi på en skånsom måde levere robuste produkter, der holder i årtier. 

HOLDBART ER MILJØRIGTIGT

Varmebehandlet træ

I vores møbelserier anvender vi bl.a. varmebehandlet svensk fyr (ThermoWood®) og varmebehandlet europæisk ask (ThermoAsh). Varmebehandlet træ har nogle unikke egenskaber, som ikke findes i nogen enkeltstående lokal træsort. Materialet har en længere levetid og er ideelt til udendørs brug.

Under varmebehandlingen anvendes der ingen kemikalier, der er skadelige for hverken miljøet eller sundheden, så materialet kan uden problemer genanvendes eller forbrændes. ThermoWood® er tilmed Svanemærket.

Se vores aktuelle møbelsortiment i varmebehandlet træ her.

VARMEBEHANDLET TRÆ

Resysta - 60% affald, 100% genbrug

Smekab Citylife forhandler en lang række produkter fra den hæderkronede, prisvindende møbelproducent mmcité. Lige som os lægger mmcité utrolig stor vægt på bl.a holdbarhed og bæredygtighed i deres produkter. Derfor har de brugt lang tid og mange kræfter på at finde et holdbart materiale, der kan erstatte det uerstattelige træ. 

Efter mange tests af forskellige materialer, fandt de omsider det helt rigtige materiale, der imødekommer de høje kvalitetskrav til udendørs møbler. 

Risskaller er et verdensomspændende landbrugsmæssigt affaldsprodukt. Nogle tyske ingenører havde fundet på at kombinere risskaller med almindeligt salt og mineralolie, og derved skabe det ekstremt holdbare kompositmateriale Resysta, som er modstandsdygtigt over for sol, regn, frost og endda saltvand.

Resysta ligner træ, men kræver til sammenligning minimal vedligeholdelse, og er meget modstandsdygtig over for skadedyr, skimmel og revner. Materialet er 100% genanvendeligt, det opfylder allerede de fleste af de fremtidige miljømæssigt krav om bæredygtigt materialevalg, og er derfor et fantastisk alternativ til træ.

Resysta ligner træ, men kræver til sammenlignin minimal vedligeholdelse

Se det aktuelle sortiment af Resysta møbler her.

Vil du vide mere om Smekab Citylife og vores produkter, så besøg www.smekabcitylife.dk.dk eller kontakt vores danske country manager Per Bruun på tlf. 23 69 76 76.

Mere om produktet Parkmøbler - Bænke og borde

Parkmøbler - Bænke og borde

Moderne og klassiske kvalitetsmøbler til offentlige rum

WOODY

WOODY

WOODY parkmøbler er inspireret af naturen

Læs mere

PORTIQOA

PORTIQOA

PORTIQOA er en tidløst designet park sofa

Læs mere

VERA

VERA

Møbelserie i moderne kvalitetsdesign

Læs mere

PORT

PORT

PORT er en serie af vægmonterede bænke

Læs mere

SINUS

SINUS

Separate bænke med et umiskendeligt udtryk

Læs mere

CONSTRUQTA

CONSTRUQTA

Symmetrisk spil med bestemte skråninger

Læs mere

DIVA

DIVA

DIVA er et holdbart parkmøbel i tidløst design

Læs mere

DIVA SOLO

DIVA SOLO

DIVA SOLO er en prisvindende bænk

Læs mere

Woody

Woody

Datablad

Læs mere

Portiqoa
Vera

Vera

Datablad

Læs mere

Port

Port

Datablad

Læs mere

Sinus

Sinus

Datablad

Læs mere

Construqta
Diva

Diva

Datablad

Læs mere

Diva Solo
Smekab Citylife - Be Urban Friendly

Smekab Citylife - Be Urban Friendly

Denne film beskriver hvordan vi har reduceret vores udledning af CO2 markant

Læs mere