FILT - et ”picnictæppe” til det offentlige rum

Annonce – Dato 14 okt 2021

Smekab Citylife lancerer et helt nyt produkt, som både kan kategoriseres som et møbel og et mødested.

Smekab Citylife, platform

Den 6. februar 2020 på Stockholm Light & Furniture Fair fandt man vinderen af ”Den Trivsamma Staden”, en konkurrence lavet af Smekab Citylife i samarbejde med Sveriges Arkitekter.

Det vindende bidrag fra Blank Arkitekter, som hedder FILT, er begyndt at tage form og udvikle sig fra idé til virkelighed. Og nu kan vi omsider vise Blank Arkitekters tanker om ideen, og hvad FILT egentlig er for noget.

FILT, som betyder tæppe på svensk, er en platform, der skal bidrage til det sociale liv i det offentlige rum. Lige som et picnictæppe på en nedtrampet græsplæne skaber det med et enkelt greb et sted, en samhørighed og et socialt rum.

Smekab Citylife, platform, tæppe

Filt kan anvendes på mange måder, og det er op til brugerne hvordan

Der er en grundregel om at vi altid arbejder efter at finde elegante, enkle løsninger, som virker selvforklarende”, udtaler Kalle Zetterholm, som er arkitekt og partner i Blank Arkitekter, og fortsætter:

Et af de ben som vores virksomhed står på, er at lave forskellige slags konkurrencer. ”Den Trivsamma Staden” er udloddet af Smekab sammen med Sveriges Arkitekter med det formål, at finde frem til nye, spændende produkter til det offentlige rum.

FILT er gratis for alle at bruge på lige præcis den måde, der passer dem, og er baseret på troen på folks egen kreativitet.

Formmæssigt stræber FILT efter et neutralt udtryk: at være en baggrund og en støtte til menneskelig aktivitet, snarere end et objekt, der skal beundres. En slags demokratisk hverdagsmøbel.

Linnéa Holmberg, som ligeledes er arkitekt og partner i Blank Arkitekter forklarer at ideen med FILT har været, præcis som med et picnic tæppe, at komme ud i det offentlige rum, lægge sit tæppe ud og skabe sig eget rum, hvor man kan gøre det man vil..

Smekab Citylife, lysarmatur

Lysarmaturet skaber tryghed, når man benytter sig af FILT i de mørke timer.

I og med at den har den her større skala, den enkle form og kombinationen af siddeplatformen og belysningen gør, at den er vældig rumskabende”, siger Kalle Zetterholm.

FILT er unik på den måde, at den har en størrelse og udformning, som både kan fungere for en større gruppe, men også passer godt til en enkelt person.

For os var det vigtigt, da vi designede FILT, at den skulle have få materialer, og at disse materialer skulle være bæredygtige. De skulle være holdbare, så de er rare at være på, men også holdbare, så de kan leve et langt liv i det offentlige rum”, siger Linnéa Holmberg.

FILT er designet inden Covid, men i det år, vi har levet med Covid, har vi virkelig set at anvendelsesområdet er blomstret op. Vi har brug for steder, som fungerer året rundt.

Smekab Citylife, platform i varmebehandlet fyr

Rammen, stolpen og belysningen er udført i galvaniseret stål og selve platformen er lavet af varmebehandlet fyr, der er robust og kræver minimalt vedligehold.

Vil du vide mere om Smekab Citylife og vores produkter, så besøg www.smekabcitylife.dk eller kontakt vores danske country manager Per Bruun på tlf. 23 69 76 76 eller mail.

Mere om produktet Parkmøbler - Bænke og borde

Parkmøbler - Bænke og borde

Moderne og klassiske kvalitetsmøbler til offentlige rum

WOODY

WOODY

WOODY parkmøbler er inspireret af naturen

Læs mere

PORTIQOA

PORTIQOA

PORTIQOA er en tidløst designet park sofa

Læs mere

VERA

VERA

Møbelserie i moderne kvalitetsdesign

Læs mere

PORT

PORT

PORT er en serie af vægmonterede bænke

Læs mere

SINUS

SINUS

Separate bænke med et umiskendeligt udtryk

Læs mere

CONSTRUQTA

CONSTRUQTA

Symmetrisk spil med bestemte skråninger

Læs mere

DIVA

DIVA

DIVA er et holdbart parkmøbel i tidløst design

Læs mere

DIVA SOLO

DIVA SOLO

DIVA SOLO er en prisvindende bænk

Læs mere

Woody

Woody

Datablad

Læs mere

Portiqoa
Vera

Vera

Datablad

Læs mere

Port

Port

Datablad

Læs mere

Sinus

Sinus

Datablad

Læs mere

Construqta
Diva

Diva

Datablad

Læs mere

Diva Solo
Smekab Citylife - Be Urban Friendly

Smekab Citylife - Be Urban Friendly

Denne film beskriver hvordan vi har reduceret vores udledning af CO2 markant

Læs mere