Maleren må ikke skylle pensler i køkkenvasken

Annonce – Dato 2 Apr 2024

Svane Køkkenet Sjælland har fået succes med kvalitetssikring på byggepladsen

Maleren må ikke skylle pensler i køkkenvasken

Svane Køkkenet Sjælland har på få år opbygget en veldrevet afdeling for projekt- og erhvervsmarkedet. 
Virksomhedens har i de senere år satset målrettet på professionelle kunder som boligforeninger, typehusfirmaer, entreprenører og lokale håndværkere, og det har givet et stort løft i omsætningen på det professionelle marked.

Et af de vigtigste redskaber for Svane Køkkenet på det professionelle marked er kvalitetssikringen, som begynder ved tilbudsgivning og projekteringen og fortsætter videre på byggepladsen.

”Vi er meget opmærksomme på, hvor vigtig kvalitetssikring er i hele forløbet”, siger driftschef hos Svane Køkkenet Sjælland, Frank Sivebæk, som er ansvarlig for sidste halvdel af kvalitetssikringen.

Svane Køkkenet Sjælland har fået succes med kvalitetssikring på byggepladsen

BYGGELEDEREN ER PÅ PLADSEN

Byggelederne fra Svane Køkkenet Sjælland følger med i byggeprocessen og deltager proaktivt ved udskydelser og ændringer i projektet.

Det første møde mellem Svane Køkkenet Sjælland og byggeledelse på pladsen er nogle uger før den første leverance af køkkenelementerne. Adgangsforholdene skal være i orden, så de store lastbiler kan aflevere køkkenelementerne uden skader og uden, at de skal håndbæres.

Byggelederen fra Svane Køkkenet Sjælland sikrer, at tidsplanen holder, og at vand, el og afløb sidder korrekt i boligerne, og at der er plads til elementerne. Hvis der er fejl eller skader på et leveret produkt, så bestiller byggelederen et nyt eller henter fra virksomhedens eget lager i Glostrup.

Svane Køkkenet Sjælland har faste underleverandører, som er på kursus for at blive certificerede til monteringen og processikringen, så elementerne bliver monteret korrekt, og forløbet er foto-dokumenteret. Byggelederen gennemgår det færdige køkken og sender slutrapport til hovedentreprenøren.

SKADER FRA ANDRE HÅNDVÆRKERE

Svane Køkkenet Sjælland er også med til at sikre kvaliteten, efter at køkkenet står færdigt på byggepladsen.

”Vi bliver lidt kede af det, hvis malerne bruger vores vaske til at vaske pensler, og det ser heller ikke pænt ud, hvis vvs-eren lægger en rørtang på en ny bordplade. Det prøver vi at forhindre med den gode dialog på byggemøderne, hvor vi gør opmærksom på, hvordan man skal gebærde sig rundt om køkkenerne. Der er mange forskellige kulturer på byggepladsen i dag, og en bordplade bliver hurtigt til et arbejdsbord, så vi sikrer derfor sammen med byggeledelsen at få lavet nogle A4 sider, hvor det står på dansk, engelsk, polsk, ukrainsk og tysk, at håndværkerne ikke må bruge bordplader og vaske”. 

”Vi kan godt forstå, at beboerne ikke vil have hak i en låge, så vi følger vores køkken hele vejen, så det ser pænest muligt ud, når beboerne flytter ind”, siger driftschef Frank Sivebæk.

Svane Køkkenet Sjælland

SLIDSTÆRKE LÅGER

Svane Køkkenet Sjælland har særligt til projektmarkedet låger med stor holdbarhed og slidstyrke.

”Mange bygherrer vælger vores lågetype VISION, som er en højtrykslaminat låge. Det er en rigtig god løsning i mange udlejningsejendomme, hvor beboere ofte flytter ind og ud, og køkkenet skal være holdbart. Derudover oplever vi stor interesse for vores Infinity låge, som er produceret i spånplader som cirkulært materiale”, fortæller erhvervschef Lars Nordlund, Svane Køkkenet Sjælland.

Svane Køkkenet Sjælland har 110 medarbejdere og driver på Sjælland ni butikker. 

YDERLIGERE INFORMATION

Kontakt erhvervschef Lars Nordlund, Svane Køkkenet Sjælland, på lnl@svane.com eller 25250118.