Les Trèfles grundskolen i Anderlecht (BE)

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Involverede firmaer

Rockpanel

Den nye grundskole Les Trèfles i den belgiske by Anderlecht er en ejendommelig kombination af et pædagogisk koncept, en bæredygtig og økologisk bygning og smuk arkitektur. Tegnestuen Árter’s i Bruxelles inspiration til skolens særprægede form stammer fra bydelen Les Trèfles, som betyder "kløverne", men først og fremmest fra undersøgelser foretaget af den Japanske professor Mitsuru Senda: "Han påviste, at runde legepladser ansporer til 20 % mere spontan bevægelse," fortæller arkitekt Patrick Vonck. "Endvidere har cirkelformede bygninger 20 % mindre facade med det samme areal. Hermed kunne jeg bogstaveligt talt bryde den klassiske skolekonstruktion med indesluttede gange op og udnytte cirkelformerne til ekstra legepladser. "Ud over et bæredygtigt koncept har Árter også designet en bæredygtig skole. 

Med et årligt energiforbrug på kun 12 kWh/m2 tilsvarende en passivbygning. Det har man opnået ved at gøre brug af forskellige teknikker, f.eks. varmegenindvinding, udnyttelse af dagslys, firelagsruder med indbygget solafskærmning, grønne tage og genbrug af regnvand. Materialerne er udvalgt på baggrund af deres miljøbelastning gennem hele produkternes livscyklus. Resultatet er et imponerende kompleks, hvor der ud over ROCKPANEL Chameleon også er anvendt Rockpanel Natural og Colours facademateriale. 

Allerede inden overdragelsen fik Patrick Vonck mange positive reaktioner: "Kommunen og ledelsen på andre skoler var meget begejstrede, der var stor presseinteresse, og beboerne i nærområdet var betagede af de magiske farveskift. Personligt betragter jeg det som et særdeles vellykket projekt. Det er den ideelle kombination af den cykliske proces, bæredygtighedskonceptet og materialiseringen. Disse aspekter forstærker hinanden og skaber synergi.

 

 

Produktkoblinger

ROCKPANEL COLOURS FACADEBEKLÆDNING

Den nye grundskole Les Trèfles i den belgiske by Anderlecht er en ejendommelig kombination af et pædagogi ...


ROCKPANEL NATURAL FACADEBEKLÆDNING

Den nye grundskole Les Trèfles i den belgiske by Anderlecht er en ejendommelig kombination af et pædagogi ...


Relaterede projekter

10. kl Skolen Hillerød

10. kl Skolen Hillerød

Ombygning | Hillerød | 4 Mio.kr

Ombygning af skole 0-10, klasse i Hillerød . Selve byggeriet er påbegyndt jun...


Active Light til Herstedlund Skole

Active Light til Herstedlund Skole

Albertslund

For Albertslund Kommune har ZG Lighting samarbejdet med Aalborg Universitet ...


AMAGER FÆLLED SKOLE

AMAGER FÆLLED SKOLE

Indv.renovering | København | 130 mio.kr

Indv.renovering af skole 0-10, klasse i København på 5 etager hvor den ene et...


Blåkilde Efterskole

Blåkilde Efterskole

Tarm

Projektet omfatter etablering af faciliteter til opbevaring af cykler. Blåkil...