Kreativitet på højt niveau: tagdækning af Ry Højskole

Annonce – Dato 10 jun 2021

Teater, musik, kunst, design, friluftsliv … Ry Højskole er en dansk højskole, der tilhører en lang tradition af uafhængige skoler, der tilbyder almen uddannelse for voksne.

Cupa Danmark, Ry højskole er en dansk højskole der tilhører en lang tradition af uafhængige skoler, der tilbyder almen uddannelse for voksne

En ny og bedre sammenhæng

Fornyelsesprojektet af skolen omfattede en ny tilbygning samt en større renovering af en række huse langs skolens forside, hvilket skabte en ny og bedre sammenhæng mellem de forskellige bygninger. Den nye bygning tog form mellem to gamle huse, og taget i naturskifer blev et centralt element, der tilførte en visuel helhed. Skifertaget former sig således efter de to huses gavle og skaber et sammenhængende tagforløb over bygningerne.

Det trekantede tag etablerer et stærkt bånd

De gamle bygninger lå ikke på linje, og højden og geometrien var ikke ens. Derfor blev taget trekantet og skabte dermed en ekstraordinær overflade, som blev videreført og fortsatte til alle bygningerne – hvilket skabte et stærkt bånd, der afspejler den indre forbindelse og det indre liv,” fortæller Jesper Danø fra Danø Arkitektur, der var ansvarlig for projektet.

En helt særlig opgave

Skifertaget har været en helt særlig opgave på Ry Højskole – både på grund af de mange kvadratmeter og på grund af tagets særlige udformning,” fortæller Bo Enemark, leder af blik-afdelingen hos Henning Mortensen A/S. 

Cupa, fornyelsesprojektet af skolen omfattede en ny tilbygning samt en større renovering af en række huse langs skolens forsideCupa, Skifertaget har været en helt særlig opgave på Ry Højskole

CUPA 9: en homogen mørkegrå kvalitetsskifer

CUPA 9-naturskifer blev valgt til projektet i formatet 60 x 30 cm. CUPA 9 er en homogen mørkegrå kvalitetsskifer med metalliske, ikke-oxiderende partikler. Denne naturskifer har en ensartet, smuk og naturlig overflade i farvenuancer, der vil klæde de fleste ejendomme, og den er dermed velegnet til nybyggeri såvel som til renovering af eksisterende ejendomme. “Naturskiferen blev valgt, fordi den er et naturligt og stærkt materiale, der reflekterer lyset på en vidunderlig måde – især med det trekantede tag, hvor de små forskellige vinkler bringer liv til overfladen,” forklarer Jesper Danø.

Fra et teknisk perspektiv er skiferen sammen med den sorte zink perfekt til at forbinde de vinklede overflader i et smukt og præcist forløb – mens man samtidig nyder godt af materialets fantastiske kvaliteter og egenskaber. Alle personer, der var involverede i processen, er meget tilfredse med det endelige resultat: “Vi er meget glade for vores nye tag,” fastslår Ole Toftdahl, forstander på højskolen.

Se mere om CUPA 9 naturskifer her: CUPA 9 - Cupa Danmark

Cupa Danmark, Cupa Danmark er en del af verdens største producent af naturskifer

Firmaprofil

CUPA DANMARK A/S (tidligere kendt som Kongebro Natursten A/S) er en del af verdens største producent af naturskifer, CUPA GROUP fra Spanien. CUPA GROUP er førende producent af miljøvenlige byggematerialer, der alle har natursten som fællesnævner. CUPA DANMARK A/S er gruppens salgs- og supportkontor mod hele det nordiske marked for gruppens produkter.

Få yderligere information her, tlf. 43 55 12 15.

Mere om produktet Naturskifer til tagdækning - CUPA PIZARRAS

Naturskifer til tagdækning - CUPA PIZARRAS

Skifer er ganske enkelt det bedste materiale til tagdækning og beklædning

CUPA 12 naturskifer

CUPA 12 naturskifer

Mørkegrå naturskifer, som nemt splittes i tykkelsen 5-6 mm

Læs mere

CUPA 9 naturskifer

CUPA 9 naturskifer

Mørkegrå kvalitetsskifer med metalliske, ikke oxyderende partikler

Læs mere

CUPA HEAVY 3 rustik naturskifer
CUPA Classic naturskifer

CUPA Classic naturskifer

Mørkegrå naturskifer med en rigt struktureret overflade

Læs mere

Naturskifer guide
Cupa Pizarras
BIM objekter

BIM objekter

BIM objekter - tagskifer og stonepanel

Læs mere

Referenceprojekter fra CUPA DANMARK A/S

Villa P

Villa P

Villa P boligen er et helt nyt projekt i Danmark som blev færdiggjort i 2016....

Villa Risskov

Villa Risskov

Risskov

Vision Arkitekter er blevet inspireret af holdbarheden, miljøvenligheden og s...

Future House

Future House

Holbæk

En bolig, som var bæredygtig, men lys, elegant, men med den højeste energie...

Tandrup Kollegiet

Tandrup Kollegiet

Vanløse

Modernisering af Tandrup Kollegiet i Vanløse. Arkitekten er Kant Arkitekter. ...