I naturens skød

Annonce – Dato 29 okt 2019

De specielle geografiske forhold har gjort hollænderne til mestre i planlægning. Kampen mod vandet er en del af landets identitet og præger ikke kun naturforvaltningen, men også arkitekturen – som er åben og i harmoni med naturen.

Interiør og eksteriør smelter sammen

Den høje befolkningstæthed i Holland nødvendiggør en arkitektur med effektive grundplaner og raffinerede rumløsninger. Minimalistiske lejligheder i byerne er lige så typiske som eksklusive huse i uberørte omgivelser på landet. Den grundlæggende regel for byggeriet er, at naturen er et værdifuldt gode. Ved hjælp af klassiske former og naturlige materialer indlejres bygninger harmonisk i de idylliske landskaber. Det er også hovedtanken hos arkitektfirmaet Marco van Zal – Architectuur & Interieur, som bestræber sig på at designe lyse og smukke rum, hvor interiøret og de udendørs områder smelter sammen.

I naturens skødSolarlux Highline foldedøre

Arkitektur i ét med naturen

Et af arkitektfirmaets seneste projekter var udvidelsen af et stråtækt hus i landsbyen Bentveld i Zandvoort Kommune, hvor landskabet er præget af vidtstrakte marker, klitter og skov. Husets træfacade og taget harmonerer fint med de idylliske omgivelser. Ejeren ønskede at få opført en ny bygning med svømmebassin, børnebassin, whirlpool og fitnessrum, der skulle indpasses i omgivelserne. Arkitekten Marco van Zal foreslog et underjordisk svømmebassin, så byggeprojektet ikke ville komme til at virke for massivt og forstyrre udsigten fra huset. Det færdige resultat overtraf alle bygherrens forventninger: Poolfaciliteterne ligger gemt i naturen, som er forblevet stort set uberørt. Selvom der er tale om en underjordisk bygning, er den meget lys og rummelig. Det var vigtigt for bygherren at bevare kontakten til omgivelserne fra flere forskellige punkter i bygningen.

Interiør og eksteriør smelter sammenArkitektur i ét med naturen

Foldedøre med smalle profiler og maksimalt udsyn

Derfor integrerede arkitekten Marco van Zal foldedøre fra Solarlux i to facadeåbninger, da han er begejstret for de smalle profiler, kvaliteten og det tekniske raffinement. De fine profiler med en frontbredde på kun 99 mm i fløjsamlingen sørger for maksimalt udsyn. Det satte Marco van Zal i stand til at forbinde svømmebadets legeområde direkte med terrassen. Ikke kun rent optisk – den syv meter brede foldedør fra Solarlux kan nemlig foldes sammen som en harmonika og skubbes til siden. Den opløser alle grænser i rummet. Åbningsmulighederne og den lette betjening af de tunge fløjvægge imponerede arkitekten så meget, at han besluttede sig for at inkludere en ekstra foldedør i planlægningen. Den anden foldedør åbner fitnessområdet og det 20 meter lange svømmebassin op til haven og sørger for en enestående sportsoplevelse i harmoni med naturen.

Firmaprofil

Solarlux betyder "sollys": Virksomhedens overordnede mål er at fylde rum med mere lys og transparens. I over 35 år har Solarlux været specialist i lysbringende facadeløsninger. Kvalitetsporteføljen spænder over alt fra foldedøre, skydevinduer, vinterhaver, udestuer, terrasseoverdækninger til balkonindglasninger og curtain walls.

Yderligere information: www.solarlux.dk/dk/index.com eller tlf. +46 40 45 61 90.

Mere om produktet Foldedør

Foldedør

Solarlux foldedøre skaber flydende overgange

Ecoline og Highline

Ecoline og Highline

aluminium, isoleret

Læs mere

Woodline

Woodline

træ, isoleret

Læs mere

Combiline

Combiline

træ/aluminium, isoleret

Læs mere

SL 35

SL 35

aluminium, uisoleret

Læs mere

SL 45

SL 45

aluminium, uisoleret

Læs mere

SL 65

SL 65

træ, isoleret

Læs mere

SL 82

SL 82

aluminium, isoleret

Læs mere

SL 97

SL 97

træ/aluminium, isoleret

Læs mere

Produktdatablad Combiline og Woodline (bifogat)
Foldedøren fra Solarlux
Produktdatablad Ecoline og Highline (bifogat)
Living brochure

Living brochure

Velvære i hjemmet

Læs mere

BIM

BIM

Se BIM-data her

Læs mere

Combiline / Woodline video

Combiline / Woodline video

Se video om Combiline / Woodline her

Læs mere

Ecoline og Highline

Ecoline og Highline

Alle tekniske highlights i en video

Læs mere

Foldedøre fra Solarlux

Foldedøre fra Solarlux

Foldedøren har mange fordele

Læs mere

Foldedøre fra Solarlux

Foldedøre fra Solarlux

Glidende overgang mellem indendørs og udendørs

Læs mere