Hvilken fibercementplanke skal du vælge?

Annonce – Dato 23 jun 2022

Fibercementplanker til facader er en stadigt mere efterspurgt løsning, blandt andet på grund af ønsket om facader med minimalt vedligehold, lang levetid og et flot design. James Hardie lancerede for nylig en ny variant fibercementplanke, Hardie® VL Plank, og derfor kræver det et indblik i de forskellige muligheder at træffe det rette facadevalg.

James Hardie - Kom godt i gang med den nye Hardie VL Plank Fibercementplanker

James Hardie - Fibercementplanke Forskellen på det færdige visuelle udtryk med de to forskellige typer fibercementplanker er tydelig. På de første to billeder ses eksempler på montage med den klassiske Hardie® Plank, og på de to sidste billeder ses lodret og vandret montage med den nye Hardie® VL Plank med fer- og not-samling.

Hvad er forskellen på den originale Hardie® Plank og den nye Hardie® VL Plank?

Hardie® Plank er måske det mest velkendte navn inden for fibercement og et produkt som rigtig mange håndværkere og husejere er virkelig begejstrede for. Nu har vi en ny, stærk valgmulighed i fibercementfamilien, som kan give nogle andre fordele. Der er både forskel i måden fibercementplankerne monteres på og i det stilmæssige udseende,” fortæller Thue Houlberg, Sales Manager hos James Hardie.

Hardie® Plank giver et klassisk facadeudtryk, og den monteres enten med 1 på 2 metoden eller vandret klinkmontage. Den nye Hardie® VL Plank adskiller sig ved at den både kan monteres lodret og vandret med en fer- og notløsning, som skjuler montagesømmene. Det giver et mere stilrent og moderne udtryk på facaden. Selve montagen kan endda klares af én person takket være fer- og not-samlingen, og samlet set klares montagen af VL 20 % hurtigere.

Fælles for begge fibercementplanker er 15 års garanti, et bredt farvesortiment og en brandklassificering på A2-s1, d0 (ubrændbar) som er den bedst mulige brandbeskyttelse for enhver farvet facadebeklædning. Det handler derfor om at gøre sig klart om det er det ene eller andet udtryk en bygning skal opnå, samt hvilken montageform der egner sig bedst til det pågældende projekt.

James Hardie - Bestil fibercementplanke vareprøve

Kom godt i gang med den nye Hardie® VL Plank fibercementplanke

Vi står naturligvis klar med professionel rådgivning og viden, så alle kan komme godt i gang med at tage den nye fibercementplanke i brug. Derfor er vores team fordelt i hele landet, og vi er altid klar til at give et godt råd med på vejen. Er du tømrer og står med et kommende projekt, hvor du overvejer at prøve Hardie® VL Plank, så tag fat i din lokale tømmerhandel, da vi lige nu kører et godt tilbud derude,” slutter Thue Houlberg af.

Nysgerrig på fibercement til facaden?

Mere om produktet HardiePlank

HardiePlank

Langtidsholdbare facadebrædder med lavt vedligehold, der bare holder

Tilbehør og værktøj

Tilbehør og værktøj

Se James Hardies tilbehør og værktøj

Læs mere

HardiePlank - Montagevejledning

HardiePlank - Montagevejledning

Læs montagevejledningen for HardiePlank her

Læs mere

HardiePlank® facadebrædder montagevideo - kort version

HardiePlank® facadebrædder montagevideo - kort version

Se montagevideoen for HardiePlank (kort version)

Læs mere

HardiePlank® Facadebrædder Montagevideo - lang version

HardiePlank® Facadebrædder Montagevideo - lang version

Se montagevideoen for HardiePlank (lang version)

Læs mere

James Hardie Fire test

James Hardie Fire test

Se brandtest for HardiePlank

Læs mere

Sådan laves det - Fibercement produkter