Hvad har genbrugsglas at gøre med global opvarmning og varmeøkonomi?

Annonce – Dato 19 Aug 2021

ISOPLUS Fjernvarmeteknik A/S blåstempler Durapor® og udgiver lægningsregler for anvendelse af Durapor®.

Dansk Celleglas, fjernvarmeteknik

Dansk Fjernvarme har beregnet, at fjernvarme branchen alene kan bidrage med 44% af den 70% emissionsreduktion, der er hjørnestenen i Regeringens 2030 klimamålsætning. Med Durapor® omkring fjernvarmerørene kan branchens bidrag blive endnu højere.

Dansk Celleglas, fjernvarmeGennem mere end et år har data fra en forsøgsstrækning i Næstved Fjernvarme vist, at Durapor® fra Dansk Celleglas kan reducere varmetab i fjernvarmeledninger med 38% i gennemsnit, når det anvendes som pakmateriale i stedet for rørgrus.

Tilbagebetalingstiden for merinvesteringen i Durapor® er mellem 4 og 9 år, afhængig af bl.a. rørdimension.

Force Technology, Næstved Fjernvarme og Isoplus Fjernvarmeteknik A/S har været uvurderlige partere i det arbejdet med at gøre Durapor® helt markedsklar til fjernvarme, der nu er kulmineret ved at Isoplus har givet Durapor® "det blå stempel", ved at udgive lægningsregler for rør nedlagt i Durapor®.

Som et ægte cirkulært produkt kan Durapor® genindbygges ved reparation eller lign. helt uden problemer, men hvis der er forhold der betyder at det skal bortskaffes tilbyder Dansk Celleglas at modtage Durapor® uden beregning.

Kontakt os for en konkret beregning af varmetabsbesparelse og tilbagebetalingstid for dit næste rørprojekt. Måske varer det lidt mere end 4 år at spare merinvesteringen ind, men emissioner til miljøet spares fra den 1. driftsdag.

Link til artikel i Magasinet Fjernvarmens januar udgave af Force Technologys produktspecialist Leif Rasmussen.