Banebyen - Midtbyens Gymnasium

Nybygning af gymnasium i Viborg på 6 etager . Selve byggeriet er påbegyndt maj 2017 med en beregnet byggeperiode på 35 måneder til en anslået udgift på 200 mio.kr med et brutto areal på 13000 m².

Bygherren er Mercantec . Projektet udføres i form af fagentreprise . , og Bravida Danmark A/S er valgt som VVS-entreprenør. El-installationerne håndteres af Bravida Danmark A/S.

Ønsket fra Viborg kommune var at forene og forbinde Viborg midtby og den nye bydel Banebyen i det sydlige Viborg. Mercantecs beliggenhed udgør det ideelle afsæt for at skabe gode byplanmæssige løsninger og fremme tilgængelighed for fodgængere og cyklister mellem den gamle bykerne og Viborg Baneby. Skolen er omgivet af vigtige funktioner som parkeringsanlæg, togstation, bibliotek og svømmehal, og den bymæssige placering har defineret bearbejdningen af alle synlige facader. Resultatet er et udtryksfuldt og urbant uddannelsesbyggeri, der taler byens sprog, tilpasser sig den byhistoriske kontekst og nedbryder den store skala.

I såvel arkitektur, materialevalg og udformning har det fra start været en medspillende faktor at imødekomme fremtidens krav. Mercantec er fremtidsorienteret og udviklet med en klar identitet, der kan rumme nye relationer, funktioner samt undervisningsformer. Med sin fleksible og åbne bygningsstruktur henvender stedet sig til den individuelle bruger og understøtter samtidig fællesskabets udfoldelsesmuligheder. Stedet udtrykker åbenhed, foranderlighed og flow og kan tilpasse sig skiftende krav til undervisningsmiljøer. Mercantec er nomineret til Årets Skolebyggeri 2021.

Hudevad har leveret flere tilpassede radiatorløsninger til den nye skole – fra indbyggede radiatorer i de støbte betongulve, radiatorer i specielle farver der harmonerer med bygningens arkitektoniske signatur til radiatorer der er indbygget i nicher og tilpasset miljøet hvori de er installeret.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Referenceprojekter fra Hudevad Radiator Design

Bodil Eskesen Centret

Bodil Eskesen Centret

Nybygning | Glostrup | 28 mio.kr

Nybygning af fælleshus-/sal svarende til 1 bygninger i Glostrup med 11 lejlig...

Skolecenter Jetsmark

Skolecenter Jetsmark

Nybygning | Jammerbugt | 152 mio.kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i Jammerbugt på 2 etager . Selve byggeriet er...

Hotel Opus, Horsens

Hotel Opus, Horsens

Nybygning | Horsens | 160 Mio.Kr

Nybygning af hotel/motel svarende til 4 bygninger i Horsens med 131 lejlighed...

IHA Ingeniørhøjskolen i Aarhus

IHA Ingeniørhøjskolen i Aarhus

Indv.renovering | Aarhus | 50,0 Mio.Kr

Indv.renovering af universitet i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage er und...