Løgstør Sognegård

I den nordlige danske by Løgstør, stod den gamle kirke fra 1893 over for en stor ansigtsløftning, da byen og sognet ønskede at sognegården skulle bygges lige ved siden af kirken - i virkeligheden skulle den nye bygning skabe en ny brugbar og dækket plads som menigheden kunne nyde. Den store udfordring med den nye tilbygning var at bygge med respekt for den smukke gamle kirke, men samtidig skabe en arkitektonisk helhed, der var smukt, brugbart og ville harmonere med den omkringliggende by, da kirken er placeret i byens centrum. Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Hudevad Radiator Design

Det unikke samspil mellem gammelt og nyt skaber et enkelt udtryk, der gør den gamle kirke endnu smukkere. Sognegården forbindes smukt med kirken med et klart hierarki i den overordnede bygning. Den nye sognegård replicerer mange detaljer i murværket fra kirken, men i en moderne fortolkning. På denne måde overføres den traditionelle konstruktion til en moderne kontekst. Den fantastiske glasbeklædning og brugen af de samme gamle røde mursten som kirken oprindelig er bygget af, gør det lyse og luftige rum imellem kirken og den nye sognegård til brugerens yndlingsrum, hvor man kan snakke og hygge og blot nyde det vejr som dagen bringer.

Ved byggeriet har vores arkitekt rådgiver arbejdet tæt sammen med arkitekten for at finde den bedste opvarmningsløsning. Valget var Hudevad Consilio og Hudevad Plan XV. Hudevad Plan XV er placeret forsænket i væggene og malet i samme farve som døre, vinduer og glasfacade. Hudevad Consilio er placeret som bænke under kirkens vinduer og skabt et naturligt mødested til brugerne.


Produktkoblinger

VERTIKALE RADIATORER

Til hvor pladsen er begrænset og / eller hvor store vinduespartier skaber en kuldebro


Relaterede projekter

Diernæs Kirke

Diernæs Kirke

Faaborg

Diernæs kirke har haft samme beliggenhed i flere århundrede. Kirken har genne...

Hvide Sande Missionshus

Hvide Sande Missionshus

Nybygning | Ringkøbing-Skjern | 7 Mio.kr

Hvide Sande Indre Mission opfører nyt missionshus i Hvide Sande Det n...

Hvinningdal Opførelse af kirke

Hvinningdal Opførelse af kirke

Nybygning | Silkeborg | 55 mio.kr

Nybygning af kirke/menighedshus svarende til 1 bygninger i Silkeborg på 1 eta...


Købnerkirken

Købnerkirken

København S

Indvendig modernisering af loft - ophæng af udstyr i Købnerkirken.