Gustavsberg værner om miljøet

Annonce – Dato 2 nov 2017

– lancerer nu blyfrie armaturer

Gustavsberg værner om miljøet

Gustavsberg værner om miljøet – lancerer nu blyfrie armaturer

De nye blyfrie armaturer er blevet til i et samarbejde med det svenske superhospital Nya Karolinska i Solna v. Stockholm, der åbnede ved årsskiftet. Gustavsberg blev valgt som leverandør af sanitetsporcelæn og armaturer til hele projektet, da målsætningen for det prestigefyldte byggeri var, at det skulle bygges og drives med mindst mulig miljøpåvirkning og være holdbart på langt sigt. Et af kravene var, at alle bruse- og håndvaskarmaturer skulle være blyfri og miljøgodkendte af det svenske Byggvarubedömningen.

Opfylder markedets hårdeste krav

Når det gælder blyfri armaturer, anvender man to forskellige niveauer indenfor samme begreb: 0,25% eller 0.1% bly af totalvægten. Hos Gustavsberg har man valgt at producere sine armaturer med det laveste niveau og kan dermed imødekomme de p.t. hårdeste krav på markedet. Gustavsbergs standardsortiment i hærdet messing har hele tiden ligget allerlængst fremme, når det gælder minimering af emissioner af blandt andet bly til vandet. Testprøvninger udført på baggrund af NKB4-metoden viser, at Gustavsbergs armaturer ligger 75-80% under den gældende grænseværdi. Uanset om du vælger et armatur fra Gustavsberg fremstillet i blyfri eller traditionel messing, så er det sikre produkter, der opfylder alle typegodkendelser og helbredskrav.

Vandhaner i klasse A

I tråd med Gustavsbergs bæredygtige DNA var virksomheden allerede for flere år siden nogle af de første producenter til at introducere EU’s udvidelse af energimærkningsordningen til også at omfatte vandhaner. En energimærkningsordning som vi stadig venter på i Danmark! Den beslutning er dog også kommet det danske marked til gode med armaturer i serierne Logic og Nautic fra den svenske producent Gustavsberg, der er energimærkede i klasse A i Sverige med et energiforbrug på max 1,6 kWh. Et Nautic håndvaskarmatur bruger 1,41 kWh, hvilket er det bedste resultat af alle de testede armaturer.

Energimærkningen betyder, at de danske forbrugere med fordel kan se efter energimærket på vandhaner eller drøfte det med deres vvs-installatør før køb og installation. På den måde kan de sikre sig mulighed for at opnå det lavest mulige energiforbrug på samme måde som ved køb af fx energimærkede hårde hvidevarer. Nautic armaturer er anvendt i flere projekter i Danmark med energitilskud.

FAKTABOKS

Miljøhensyn i alle processer

Gustavsberg har længe været en miljøcertificeret virksomhed med en overordnet målsætning om at påvirke miljøet så lidt som muligt. Produktionen i Vårgårda har både ISO 14001 og EMAS. Denne indsats i forhold til bæredygtighed gennemsyrer enhver del af arbejdet – fra den indledende projektstart til det færdige miljøsmarte badeværelse, der bidrager til, at kunderne sparer både energi og penge. For at mindske virksomhedens CO2-aftryk til et absolut minimum arbejder Gustavsberg dagligt efter en model, – de seks miljøtrin – der sikrer, at miljøet bliver tænkt ind i alle processer.

Læs mere om vores miljøarbejde på: www.gustavsberg.dk

Referenceprojekter fra Villeroy & Boch Danmark A/S

Zleep Hotel Copenhagen Arena

Zleep Hotel Copenhagen Arena

Nybygning | København | 100 mio.kr

Nybygning af hotel/motel i København med 211 lejligheder på 6 etager . Selve ...

Comfort Hotel, Københavns Lufthavn

Comfort Hotel, Københavns Lufthavn

Nybygning | Tårnby | 1000 mio.kr

Nybygning af hotel & restauration i Tårnby med 605 lejligheder på 13 etager h...

Axel Towers

Axel Towers

Nybygning | København | 550 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i København på 16 etager hvoraf 5 etager er unden ...

Roskilde Universitet, ESCO-projekt

Roskilde Universitet, ESCO-projekt

Udv.renovering | Roskilde | 77 Mio.Kr

Udv.renovering af universitet i Roskilde . Selve byggeriet er påbegyndt febru...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår