GSY® GREEN: Ny stålbjælke til DGNB-etagebyggeri

Annonce – Dato 11 nov 2021

Stålpladerne er af 98% genbrugsstål og bruges til GSY® GREEN, en ny CO2-optimeret stålbjælke fra Give Steel A/S. Bjælken er EPD-deklareret og ordrene er begyndt at tikke ind hos Give Steel A/S.

Give Steel, stålbjælke

Snart opføres et større erhvervsbyggeri i hovedstaden. Til byggeriet leverer Give Steel over 300 tons grønne CO2-optimerede GSY® GREEN bjælker. Og flere projekter kommer til. For interessen for CO2-optimerede byggematerialer har aldrig været større og efterspørgslen på genbrugsstål er ingen undtagelse. Det mærker man hos Give Steel A/S, som netop har lanceret virksomhedens grønne GSY-bjælke, en kompositbjælke, der bruges i etagebyggeri for at skabe lavere konstruktionshøjde, nemmere HVAC montage og mere fleksibilitet i byggeriet.

I dag er GSY® GREEN, dokumenteret som markedets mest klimavenlige stålkompositbjælke i EPD’ens fase A1-A3, fra råvare til færdigproduceret bjælke ab fabric. Med GSY® GREEN er CO2-udledningen optimeret med over 40% i forhold til Give Steels konventionelle stålkompositbjælke.

98% genbrugsstål og CO2 optimeret design til DGNB Byggeri

GSY® GREEN er med sin høje genbrugsprocent oplagt til DGNB-certificeret etagebyggeri. Det bliver der brug for, når en ny politisk aftale om CO2-max på byggerier over 1000 kvm træder i kraft i 2023. Bjælkens konstruktion minimerer materialeforbruget og alle bjælker designes direkte til den enkelte byggesag. Dermed sikres projekttilpasning i kombination med reduceret vægt samt lavere pris og CO2-aftryk.

GSY® GREEN har samme anvendelse og gode egenskaber og fordele som Give Steels konventionelle kompositbjælke GSY® BEAM. Forskellen ligger i bjælkens råmateriale, da stålpladerne der anvendes til GSY® GREEN er produceret af 98% genbrugsstål. Derfor er bjælkens klimaaftryk optimeret med over 40% CO2. Det gør GSY® GREEN oplagt til DGNB byggerier, hvor der er fokus på at holde byggeriets CO2-tal nede på et minimum.

Lavere konstruktionshøjde, nemmere HVAC-montage, mere fleksibilitet

Stålkompositbjælken GSY® GREEN sikrer et minimalt forbrug af råmateriale. Dermed holdes både pris og CO2-tal nede. Udover produktets iboende CO2-reduktioner, så medfører valget af kompositbjælken muligheden for en lavere bygningshøjde, mindsket klimaskærm samt et lavere varmeforbrug og varmetab, der alt sammen giver en klimamæssig gevinst i bygningens fremtidige drift. Da GSY® GREEN integreres i etagedækket, fylder bjælken minimalt under underkant dæk. Den slanke dækkonstruktion skaber ekstra rumhøjde eller lavere etagehøjde og gør plads til føringsveje for installationer. Benyttes GSY® bjælken i kælderkonstruktioner, kan udgravningen minimeres.

Anette Christensen, der er bæredygtighedsansvarlig i Give Steel A/S, fortæller:

Vi håber med GSY® GREEN at kunne inspirere andre materialeproducenter til at tænke CO2-optimering gennem valg af råvarens genanvendelsesprocent og ikke mindst optimering af produktdesign. Bjælkens design, materialets genanvendelsesprocent og råvareforbruget er jo altafgørende parametre for klimaaftrykket. Selvom genbrugsstål som råvare er lidt dyrere end malmbaseret stål, håber vi med GSY® GREEN at påvirke rådgivere og bygherrer til i højere grad at tænke den vej. Især når byggeriet skal DGNB-certificeres. Med GSY® GREEN kan vi sammen give DGNB-certificeret etagebyggeri en mere cirkulær profil”.

Yderligere information: kontakt Give Steel (Salg) på mp@givesteel.com eller få teknisk support på gsy@givesteel.com

EPD miljøvaredeklaration på GSY® GREEN finder du her

Mere om produktet Kompositbjælke: GSY BEAM og GSY GREEN

Kompositbjælke: GSY BEAM og GSY GREEN

Danskproducerede kompositbjælker med EPD

Fordele

Fordele

Se de mange fordele ved GSY BEAM® her

Læs mere

Projektering

Projektering

Med GSY® er fleksibilitet en standard. Med GSY® får du arkitektonisk frihed

Læs mere

Detaljer

Detaljer

Se alle principdetaljerne enkeltvis

Læs mere

Fotos

Fotos

Få inspiration til anvendelse af GSY BEAM®

Læs mere

FAQ
Teknisk support

Teknisk support

Kontakt teknisk afdeling

Læs mere

Bæreevnetabel GSY BEAM

Bæreevnetabel GSY BEAM

GSY-18 bæreevnetabel

Læs mere

Bæreevnetabel GSY-E

Bæreevnetabel GSY-E

GSY-E18 bæreevnetabel

Læs mere

Principdetaljer

Principdetaljer

GSY Beam - principdetaljer

Læs mere

Montagevejledning

Montagevejledning

GSY Montagevejledning

Læs mere

Beregningsdokumentation

Beregningsdokumentation

GSY-bjælken. Beregningsprogram - Forudsætninger og beregningskriterier

Læs mere

Overensstemmelsescertifikat for produktionskontrol (FPC)
BIM

BIM

Give Steel tilbyder Revit Families af GSY Beam

Læs mere