GRØNNE FACADER PÅ DET DANSKE LANDKORT

Annonce – Dato 30 mar 2021

I forbindelse med energirenoveringer er det et helt oplagt valg at integrere bæredygtighed i selve facaden. De ”grønne facader” fra SolarLab erstatter den traditionelle beklædning og fortæller synligt den gode historie om et aktivt bidrag til klimaforbedringerne. Løsningen er velegnet til såvel store som små projekter, betaler sig økonomisk og giver markant reduktion af CO2 og dermed mærkbare besparelser på den grønne bundlinje.

FACADELØSNING MED SOLEKLARE FORDELE - EN INVESTERING DER PÅ ALLE MÅDER BETALER SIG

En sydvendt facade er naturligvis altid velegnet til solceller, men det gælder faktisk også de øst- og vestvendte, hvor der falder meget sol hhv. om formiddagen og eftermiddagen. SolarLab integrerer de højt ydende solceller i et fleksibelt facadesystem, der gør det nemt at skabe smukke og unikke facader. På den måde kan man trække sit byggeri i en grønnere retning uden at gå på kompromis med facadens udtryk og holdbarhed, samtidig med at det skaber store besparelser på både CO2 og energiregnskabet. Facadeløsninger fra SolarLab kan have mange forskellige udtryk - fælles for dem alle er at facaden bidrager til at bygninger bliver mere bæredygtige, og facaden kan monteres hurtigt og rationelt, ” fortæller Anders Smith.

De to eksempler viser på hver deres måde at bæredygtighed ikke nødvendigvis kræver en spektakulær bygningsform, men sagtens kan skabes indenfor kendte og gennemrøvede bygningsformer og materialer, på store bygninger så vel som på små projekter, f.eks gavle i boligforeninger.

SolarLab har leveret den ny solcellefacade til kontorbygningen på Grøndalsvej 1 i Viby. Den nye facade der er et ægte BIPV system og fungerer som bygningens vejrbestandige regnskærm, er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects

Boligforeningen Ringgaarden skaber bæredygtige boliger og afprøver nye metoder, SolarLab har udviklet og produceret facadebeklædningen der lige er monteret på en af gavlene i Trige, nord for Aarhus. 

Bygninger der kan være med til at ændre folks syn på bæredygtigt byggeri

Facaden produceres i Danmark, og fordi SolarLab på alle måder har fokus på bæredygtighed, produceres facadesystemet næsten udelukkende på energi fra vind og vandkraft, noget der medfører en forbedring af facadens samlede CO2 regnskab.

Boligforeningen Ringgaarden skaber bæredygtige boliger og afprøver nye metoder, SolarLab har udviklet og produceret facadebeklædningen der lige er monteret på en af gavlene i Trige, nord for Aarhus. Boligforeningen Ringgaarden skaber bæredygtige boliger og afprøver nye metoder, SolarLab har udviklet og produceret facadebeklædningen der lige er monteret på en af gavlene i Trige, nord for Aarhus.

SolarLab har leveret den ny solcellefacade til kontorbygningen på Grøndalsvej 1 i Viby. Den nye facade der er et ægte BIPV system og fungerer som bygningens vejrbestandige regnskærm, er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects.

Grøndalsvej 1 i Viby J, er demo vært i et udviklingsprojekt og den nye facade demonstrerer således et konkurrencedygtigt, certificeret facadebeklædningssystem med indbyggede solceller, der kan anvendes som yderklædning på nybyg eller f.eks på efterisolerede facader i forbindelse med energirenoveringer.

Aarhus kommunes bæredygtige administrationsbygning med plads til 257 ansatte, stod færdig i 2011, den har et lavt varmetab og sparer energi på lys, ventilation og elevatorer. Den nye facade, der blev monteret i 2020, viser med alt tydelighed at bæredygtighed udover at være smart også kan være smuk. Efter renoveringen kommer den egenproducerede strøm ikke længer fra solceller på taget, det er nu selve facaden der producerer strøm til bygningen.  Den nye facade, der blev monteret i 2020, viser med alt tydelighed at bæredygtighed udover at være smart også kan være smuk.

En solcellefacade fra SolarLab er ikke en standardvare, men en skræddersyet løsning, hvor kunden i høj grad selv kan bestemme, hvordan løsningen kommer til at se ud. Systemet giver designfrihed til arkitekterne i forhold til bl.a. geometri, stoflighed, dimensioner og farver, og så er det sund fornuft i forhold til økonomi, bæredygtighed og CO2-reduktion, forklarer designdirektør i SolarLab, Anders Smith.

Kontakt SolarLab, når du står overfor en renovering.

Vi kommer gerne med forslag og fremlægger en økonomisk beregning ud fra vores erfaringer med andre byggerier og facaderenoveringer. 

Mere om produktet Solcellefacadebeklædning

Solcellefacadebeklædning

Ventileret facadebeklædning - solcellefacade

Brochure

Brochure

Se vores brochure her

Læs mere

Designguide

Designguide

Se vores designguide her

Læs mere

Solcellefacader BIM
EPD - SolarLab BIPV facadebeklædning

Referenceprojekter fra SolarLab

CIS Nordhavn Copenhagen International School

CIS Nordhavn Copenhagen International School

Nybygning | København | 360 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 7 etager . Selve byggeriet er ...

Bornholms Hospital - Bygning A, 1. etape

Bornholms Hospital - Bygning A, 1. etape

Udv.renovering | Bornholm | 13 Mio.kr

Udv.renovering af hospital i Bornholm på 3 etager . Selve byggeriet er påbegy...

RISE - Research Institutes of Sweden AB

RISE - Research Institutes of Sweden AB

Borås

RISE Research Institutes of Sweden´s nyopførte EMC-testkammer. AWITAR bygni...