Bæredygtige facader - energiproducerende og fremstillet i Danmark af SolarLab

Annonce – Dato 29 okt 2021

Solarlab, Ruseløkka skole

Ruseløkka skole i Oslo med en kombination af tegl og BiPV-klædning i shingles. Arkitekt: Arkitektkontoret GASA AS. SolarLabs facadeløsning producerer egen strøm på bygningen. De bronzefarvede solcellepanelenes satinerede overflade og lodrette vinkling, bidrager til teglfacaden med stoflighed og visuel dybde.

At mindske klimapåvirkningen er en af vor tids største udfordringer. Den udfordring tager SolarLab på sig, når vi udvikler og producerer facader der producerer energi. Facadeløsningens endelige udtryk, er et resultat af SolarLabs tætte samarbejde med arkitekt og bygherre. Projekter i hele verden demonstrerer netop hvor forskellige udtryk der opstår, når SolarLab skræddersyr facader til de mange forskellige projekter og kunder, og deres ønsker og behov.

Solarlab, facadebeklædning

Breidablikkgården - det nye fylkeshuset i Haugesund bidrager med sine gyldne facader, til den grønne udvikling. Solenergien udnyttes på øst- og vest facaderne ved at vinkle panelerne mod syd, og samtidig bruge vinklingen som en partiel sol- og vind afskærmning ved vinduerne. Kontorbygningens solcellefacade fremstår gylden og med karakteristiske relieffer af lys og skygge, som uanset vejr og lyset, skaber et signifikant bidrag til bybilledet.

Investering som lønner sig – både økonomisk og miljømæssig

SolarLabs facadebeklædning hjælper med at mindske energi og resurseforbruget i bygninger, og hvert enkelt projekt har helt sit eget design og udtryk. Solcellefacaden er vedligeholdsfri, har lang levetid og betaler med årene investeringen hjem, både økonomisk og miljømæssigt.

Det sidste året har flere «grønne facader» dukket op i det skandinaviske landskap. SolarLab solcellefacader høster solenergi på facaden, og bidrager dermed til den nødvendige omstilling til en mere bæredygtig fremtid.

Solarlab, energiproducerende facader

Energikontorbyg i Århus har fået bærekraft integreret i facaden. I dag har vi teknologien, der gør at kontorer, sygehus, skoler eller for eksempel domicilbyg bliver både energiproducerende og flotte at se på. Den special designede facaden giver designfrihed til arkitekterne, samtidig som bygherre kan fokusere på og bidrage til at gøre den grønne omstilling synlig, mens facaden giver klimavenligt bidrag til bygningens drift.

Bæredygtighed - det selvfølgelige valg i byg- og ejendomssektoren

Uanset om facaden bruges til et domicil, en lagerbygning, en skole, et hospital eller en kontorbygning, så gør en SolarLab facade med skjulte solceller det muligt at bygge klimasmarte bygninger. De attraktive og bæredygtige facader bidrager til at afhjælpe byggesektorens store klimaudslip, uanset om de bruges i forbindelse med nybyg eller renovering.

Solarlab, solcellefacade

SolarLab sort solcellefacade. FOTO: Per Kåre Sandbakk - NRK.
SolarLab energiproducerende facader kan bidrage til at opfylde klimamålene, ved at lade bygningen tage ansvar for egen strømproduktion og tilbagebetale den økonomiske og miljømæssige investering de repræsenterer. SolarLab har udviklet og produceret facaden for PowerHouse Telemark.

Solarlab, solcellefacadeMØD SOLARLAB PÅ BUILDING GREEN I FORUM KØBENHAVN - STAND 103 – HVOR VI GLÆDER OS TIL AT PRÆSENTERE NYE FARVER OG VISE DE SENESTE LØSNINGER.

 

 

SolarLab kommer gerne med forslag og giver også en økonomisk beregning på solcellefacader der skaber en reel miljøgevinst både i nybyg og ved facaderenoveringer.

 

Mere om produktet Ventileret facadebeklædning - solcellefacade

Ventileret facadebeklædning - solcellefacade

Ventileret facadebeklædning - solcellefacade

Design muligheder

Design muligheder

Store paneler i forskellige farver

Læs mere

Ventilerede facader

Ventilerede facader

Små vinklede paneler i forskellige farver

Læs mere

Vore projekter i ind og udland

Vore projekter i ind og udland

Download cases fra SolarLab

Læs mere

Teknisk datablad

Teknisk datablad

Fremtidens energiproducerende facade

Læs mere

Designguide

Designguide

Se vores designguide her

Læs mere

Solcellefacade

Solcellefacade

Læs mere om solcellefacader her

Læs mere

Solcellefacder BIM

Solcellefacder BIM

Download BIM her

Læs mere

Referenceprojekter fra SolarLab

CIS Nordhavn Copenhagen International School

CIS Nordhavn Copenhagen International School

Nybygning | København | 360 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 7 etager . Selve byggeriet er ...

Bornholms Hospital - Bygning A, 1. etape

Bornholms Hospital - Bygning A, 1. etape

Udv.renovering | Bornholm | 13 Mio.kr

Udv.renovering af hospital i Bornholm på 3 etager . Selve byggeriet er påbegy...

RISE - Research Institutes of Sweden AB

RISE - Research Institutes of Sweden AB

Borås

RISE Research Institutes of Sweden´s nyopførte EMC-testkammer. AWITAR bygni...