RISE - Research Institutes of Sweden AB

RISE Research Institutes of Sweden´s nyopførte EMC-testkammer. AWITAR bygningen – som er den syvende EMC testkammer hos RISE – er på 2600 m2, og omfatter et afskærmet og kontrolleret miljø, der bl.a. skal måle samt funktionsteste forskellige køretøjers elektronik og funktioner under kontrollerede forhold.

Bygningen blev indviet i januar 2018. Bygherren er RISE. Arkitet på projektet er RISE og E.ON Energilösningar AB er valgt som rådgiver.

PRODUKTKOBLING: Solcellefacadebeklædning

Solcellefacadebeklædning

Ventileret facadebeklædning - solcellefacade

SolarLab har udviklet, produceret, leveret og monteret de farvestrålende solcellemoduler der pynter på facaden. Facaden er monteret på et sandwich-panel, og afdækningerne som indrammer feltet med de aktive facadeplader, er indfarvet i samme farve som den øvrige facade.

Årligt bidrager den aktive facade med ca. 50.000 kWh. AWITAR bygningen – som er den syvende EMC testkammer hos RISE – er på 2600 m2, og omfatter et afskærmet og kontrolleret miljø, der bl.a. skal måle samt funktionsteste forskellige køretøjers elektronik og funktioner under kontrollerede forhold.

Det er en nano coating på glassets bagside der giver farven og fordi farven fremkommer ved lysets brydning i et gitter, ændres farven afhængig af betragterens vinkel. Afhængig af vejr- og lysforhold fremstår facaden nogle gange mørk og andre gange funklende og skinnende i turkis.

Facaden skifter nuance, alt efter lysforhold og hvordan lyset rammer solcellemodulerne. En aktiv, energiproducerende facade behøver ikke være dækket af standard solcellemoduler, den kan også, som i tilfældet her – funkle og skinne i alle nuancer af af blågrøn.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Flere produkter fra SolarLab

Solcellefacadebeklædning

Solcellefacadebeklædning

Ventileret facadebeklædning - solcellefacade

Projektering og rådgivning - solcellefacade

Projektering og rådgivning - solcellefacade

SolarLab tilbyder projektering og rådgivning samt energiberegning


Referenceprojekter fra SolarLab

CIS Nordhavn Copenhagen International School

CIS Nordhavn Copenhagen International School

Nybygning | København | 360 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 7 etager . Selve byggeriet er ...

Bornholms Hospital - Bygning A, 1. etape

Bornholms Hospital - Bygning A, 1. etape

Udv.renovering | Bornholm | 13 Mio.kr

Udv.renovering af hospital i Bornholm på 3 etager . Selve byggeriet er påbegy...