Fremtidens byggerier er med Barrisol Clim®

Annonce – Dato 10 maj 2022

Lumiere, innovativt ventilationssystemLumiere, det er muligt at temperaturpåvirke strækloftet der muliggør hele ventilationssystemet

På Oslo Plads i København står nu færdigt et fuldstændig topmoderne og arkitektonisk kontorbyggeri, Østerport 2, hvor brugervenlighed, komfort og design er i højsæde. Med anvendelsen af et nyt teknologisk ventilationssystem, Barrisol Clim®, sætter dette arkitekttegnede byggeri efter vores mening standarden for kontorbyggerier i fremtiden.

Vi, Lumière Group har leveret de patenterede og specialdesignede lofter, der går igen gennem hele bygningen. Lofterne skaber en fuldstændig glat og skarp overflade og gemmer på et innovativt ventilationssystem.

Teknikken er simpel

Det er muligheden for at temperaturpåvirke strækloftet, der muliggør hele ventilationssystemet. Damien Lang, Co-inventor of Barrisol Clim® System, forklarer således: ”The Barrisol Clim®-system includes a stretch ceiling and a hanging rail, that generates a slot in the periphery of the room. The treated air: heating, cooling and ventilation, is blowned between the natural ceiling of the room and the stretch ceiling.

Videre uddyber Damien Lang, at strækloftet således vil afkøles eller opvarmes og dermed fungere som en diffusor, der udsender termisk stråling over hele strækloftets overflade. Den behandlede luft blæses derefter ind i rummet langs rummets vægge og op igen i en cirkulation, hvilket giver ekstra termisk effekt helt uden træk. Det er med andre ord et ventilationssystem, som man er fuldstændig ugeneret af.

”Alt det, som arkitekter altid har ønsket sig”

Mikkel Beedholm, Creative Diretor, KHR Architecture, understøtter de æstetiske egenskaber ved strækloftet. Han pointerer dugen som materiale, som en stor force, da den skal formes, designes og tilpasses:

Den største fordel, det må være den formgivningsfrihed man har. Det vil være umuligt at lave pænt med et andet loft, fordi der vil det jo blive et grid. Her der bliver det bare en smuk, rolig flade, som både kan bøje op den her vej, men som man også kan se her i billedet, faktisk er helt ubrudt på den anden led også.

Her henviser Mikkel Beedholm til de duge, der er monteret i gangarealerne langs facaderne i bygningen. Her er lofterne udført med en kip hældning på dugene og er leveret i fuld længde, som spænder op til 45 m udført som én enkel dug. Dette giver et helt glat og ensartet loft.

Så det er jo i virkeligheden vores tids teknologiske løsning på et smukt pudset loft. Men der kan man jo ikke lægge lys ind og lægge ventilation ind og kunne tage det ned og komme til rørføringer. Det understøtter alt det, som arkitekter altid har ønsket sig.” afslutter Mikkel Beedholm.

Lumiere, indeklimaklasse A

Indeklimaklasse A, helt fantastisk

Som man skulle tro, at systemet var færdig med at overraske, så smides der lige en ekstra fordel i puljen – For udover elegance og perfekt ventilation, så fremhæver Stefan Jørgensen, Owner og Project Sales Director hos Lumière Group, også den gode samvittighed:

Da vi i tidernes morgen projekterede Østerport 2, der projekterede vi det efter dansk standard indeklima klasse B. Bygherre har fået lavet en uvildig rapport med Teknologisk Institut, hvor hele bygningen overholder det man kalder indeklima klasse A, som er helt fantastisk.” Siger Stefan Jørgensen og afslutter således:

Jeg mener jo, at det her sætter standarden for kontorbyggerier i fremtiden.

Se hele præsentationen og interviewet om Olso plads i denne video

Læs mere om Lumiére her

Mere om produktet Akustik- og ventilationslofter

Akustik- og ventilationslofter

Barrisol er en innovativ strækdug

Clim<sup>®</sup>

Clim®

Barrisol Clim®

Læs mere

Cloud Clim®
Pure Clim<sup>®</sup>
Radiant Clim<sup>®</sup>
Lumiére Soft Panels

Lumiére Soft Panels

Akustiske tekstilpaneler

Læs mere

Microsorber<sup>®</sup> afskærmninger

Microsorber® afskærmninger

Akustisk optimeret & gennemskinnelige

Læs mere

Topakustik

Topakustik

Inspireret lytning

Læs mere

Brochure - Skærmvægge
Clim® Teknisk information

Referenceprojekter fra Lumiére Group A/S

Udvidelse af T2, Københavns lufthavn

Udvidelse af T2, Københavns lufthavn

Tilbygning | Tårnby | 190 Mio.kr

Tilbygning af lufthavnsterminal i Tårnby . Selve byggeriet er påbegyndt febru...

Kopenhagen Fur

Kopenhagen Fur

Glostrup

Kopenhagen Fur er et aktionshus for pels.  Virksomheden er en af...

United Cycling

United Cycling

Lynge

ARGON cykler hos United Cycling i Lynge fik et nyt showroom i 2018. B...

Nordea Ørestad - Nyt hovedsæde

Nordea Ørestad - Nyt hovedsæde

Nybygning | København S | 900 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i København på 7 etager . Selve byggeriet er påbeg...