First Hotel 27 i centrum af København

Dato: 16 nov 2017

Bekæmper kalken med drikkevandsgodkendt blødgøringsanlæg

First Hotel 27  i centrum af København

First Hotel 27 

Bekæmper kalken med drikkevandsgodkendt blødgøringsanlæg 

Hotel 27 i Løngangsstræde i centrum af København kan se tilbage på en over 100 år gammel historie med mange års hoteldrift. Atmosfæren er bevaret, mens alle public-areas er indrettet moderne og farverigt. Hotellet har 200 velindrettede værelser at vælge imellem, og med over 60.000 overnatninger om året benyttes en del vand, hvilket kan give udfordringer pga. det høje kalkindhold i vandet.

Minimering af kalkindholdet i vandet

Hotel 27 har igennem en længere årrække arbejdet på at minimere kalken i det varme vand. Samtidig har man forsøgt at mindske kalkindholdet på det kolde vand med alternative løsninger, hvilket dog ikke har givet de ønskede resultater.

Blødgøringsanlæg på drikkevandet

Siden 2016 har det været tilladt at montere DWVG godkendte blødgøringsanlæg på drikkevandet, og hotellet var da heller ikke i tvivl: ”Vi har blødgjort det varme vand i en årrække og har set, at dette har haft god effekt med mindre tilkalkning af vores varmtvandsbeholder. Det har også resulteret i mindre energitab, så det er helt naturligt at vi også ønsker at blødgøre det kolde vand” udtaler Property Manager Brian Heebøll.

Funktion

Blødgøringsanlægget fungerer på den måde, at vandet løber igennem blødgøringsanlægget, som så optager kalken. Når anlægget ikke kan optage mere kalk, regenerer anlægget ved hjælp af saltbrine, så eneste vedligehold er at påfylde blødgøringssalt en gang om ugen. 

Nemmere drift og rengøring

Teknisk chef Thomas Berg forventer dog ikke at blive arbejdsløs, men ”Nu kan jeg koncentrere mig om at udføre forbedringer og vedligehold i stedet for at skulle bruge min tid på at rense kalk i perlatorer og toiletter”. ”Inden vi begyndte at blødgøre vandet, blev der brugt mange kræfter på at holde badeværelserne fri for kalkaflejringer, og selv med blødgøring på det varme vand var det en daglig kamp at fjerne belægninger fra de sorte fliser, men nu klares rengøringen meget nemmere, så vores gæster får en endnu bedre oplevelse, når de kommer på hotellet” fortæller General Manager Cecillia Mauritzson.

► Yderligere oplysninger: www.guldager.com, tlf. 48 13 44 00.

 

Referenceprojekter fra Guldager A/S

Verisure alarmselskab

Verisure alarmselskab

Glostrup

Verisure er Nordens største alarmselskab. Med over 100.000 kunder i Danmark,...

First Hotel Twentyseven

First Hotel Twentyseven

København K

Guldager har leveret drikkevandsgodkendt blødgøringsanlæg til First Hotel T...

Royal Arena i Ørestad Syd

Royal Arena i Ørestad Syd

Nybygning | København | 820 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i København på 4 etager . Selve byggeriet...

Tivoli Congress Center

Tivoli Congress Center

Nybygning | København | 1000,0 Mio.Kr

Nybygning af hotel/motel svarende til 3 bygninger i København med 1300 lejlig...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår