Spaltekorrosion af rustfrit stål i brugsvandsinstallationer

Annonce – Dato 4 jul 2024

Spaltekorrosion er en lokal korrosion i eller umiddelbart omkring en spalte mellem en metaloverflade og en anden overflade. Når leverandører af rustfri stålrør og prefittings udsteder 10-årig system-garanti, indgår forskellige parametre i vurderingen af, om system-garantien kan udstedes. Et af disse parametre er, om der er førstegangspåfyldt med filtreret vand. Årsagen til, at man første gang påfylder med filtreret vand er for at minimere risikoen for mikrobiel kolonisering og vækst, som øger risikoen for tæringer i rørsystemet. Derfor anbefales det at filtrere vandet, der bruges til førstegangspåfyldning af rustfri presinstallationer*

Unifill Gold filter til førstegangspåfyldning af rustfri preinstallationUniFill Gold filteret giver Guldager

Med UniFill Gold filteret giver Guldager mulighed for at filtrere vandet til brug ved førstegangspåfyldning. UniFill Gold har en filtreringsgrad på ned til 0,1 micron og fjerner op til 99,9999% af bakterierne i vandet. Den sølv-ioniserede aktive kul indsats bidrager til yderligere fjernelse af uønskede substanser i vandet.

UniFill Gold er nemt at bruge i det daglige, og de tre størrelser gør det nemt at finde et filter, der passer til ens specifikke opgave – uanset om det er den lille installation, der kun skal have påfyldt 500 liter eller den helt store installation, der skal have påfyldt 9000 liter. Det er muligt at parallelkoble 2 eller flere filtre og derved øge hastigheden ved påfyldningen. I nogle tilfælde anbefales det at montere et 150 micron forfilter for at nedsætte belastningen på filteret. Ved tilkøb af fittingspakke er til- og afgang på filteret ½” udvendigt gevind.

Filteret lagerføres af Guldager A/S i Allerød og i langt de fleste tilfælde er der dag-til-dag levering.

* Kilde: ”Rørcenter anvisning 017 kapitel 4.2” & BYG-ERFA fra december 2022 vedrørende ”Spaltekorrosion af rustfrit stål i brugsvandsinstallationer”

Referenceprojekter fra Guldager A/S

Verisure alarmselskab

Verisure alarmselskab

Glostrup

Verisure er Nordens største alarmselskab. Med over 100.000 kunder i Danmark,...

First Hotel Twentyseven

First Hotel Twentyseven

København K

Guldager har leveret drikkevandsgodkendt blødgøringsanlæg til First Hotel T...

Royal Arena i Ørestad Syd

Royal Arena i Ørestad Syd

Nybygning | København | 820 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i København på 4 etager . Selve byggeriet...

Tivoli Congress Center

Tivoli Congress Center

Nybygning | København | 1000,0 Mio.Kr

Nybygning af hotel/motel svarende til 3 bygninger i København med 1300 lejlig...