Spar på energien med en tør kælder

Annonce – Dato 19 jan 2023

Med elektroosmose kan Drytech udtørre fugtige vægge i kælderen. Drytech er ejet af Guldager, som ved næsten alt om vand og vandbehandling.

Nu kan Guldager også trække fugt ud af kældervæggene elektroder er installeret i væggen

Billede tv: En fugtig kældervæg er gjort klar til installation af elektroosmose-løsningen. Efter anbefaling fra Drytech skal væggene renses godt af, så de får luft og udtørrer lettere.
Billede th: De positivt ladede elektroder er installeret i væggen i denne kælder, der fortsat benyttes som kontor under hele forløbet. Elektroderne vil medvirke til at skubbe vandet omkring kælderen udad.

’Guldager’ står der på varmtvandsbeholderne i mange etageejendomme overalt i Danmark. Virksomheden er kendt for at korrosionsbeskytte, afsalte, blødgøre og bakteriebeskytte vand og vandanlæg i både store ejendomme og enfamilieshuse.

Det er dog ikke alle, der ved, at Guldager også kan hjælpe med at drive fugten ud af væggene. Virksomheden, der har hovedkontor i nordsjællandske Allerød, købte i 2020 virksomheden Drytech, der har 12 års erfaring med at afhjælpe fugtskader i både villaer og boligforeninger. Især i København kæmper mange boligforeninger med fugt, fortæller servicetekniker Lars Villadsen:

Vores fokus er på bygninger og huse før 1955 – før den tid blev der ikke lagt horisontal fugtspærre. Det var ikke standarden, og det er derfor, vi ser problemerne i dag.

Drytech arbejder med det tyske system Drymat, der er installeret over hele Europa – bl.a. i et tårn, der står permanent under vand i voldgraven ved Frederiksborg Slot i Hillerød. Systemet stopper fugtens vej ind i bygningen og er en permanent løsning på både indtrængende og opstigende fugt, så længe systemet er tilsluttet.

Sender elektroniske impulser ind i muren

En af de bygninger, hvor Drytech har afhjulpet et alvorligt fugtproblem, er i Andelsboligforeningen Falkoner Allé 45/ Roarsvej 1 på Frederiksberg. Her var væggen ud til gaden i kælderen så våd, at malingen skallede af og pudsen faldt ned.

Løsningen lå lige for, da Drytechs folk kom ned i kælderen i starten af 2020: De installerede positivt ladede elektroder i væggene, mens negativt ladede spyd blev placeret i jorden omkring ejendommen. En lille boks i kælderen sender elektroniske impulser ind i det fugtige murværk, så vandet i væggene bliver positivt ladet. Dette vand bliver trukket væk fra muren ved hjælp af de negativt ladede spyd i jorden udenfor – og det til en elpris på 10-12 kroner pr. måned.

Murstensvæg, guldager, fugtige kældervægDen lille boks har sendt elektroniske impulser ind i det fugtige murværk

Billede tv: Når elektroder, boks og de negativt ladede spyd i jorden udenfor er monteret, vil elektroosmose fremadrettet trække vandet ud af denne fugtige kældervæg.
Billede th: Den lille boks har sendt elektroniske impulser ind i det fugtige murværk, så vandet er ledt væk fra væggen. Efter renovering af væggen monteres boksen igen, så den fortsat kan udføre sit arbejde.

TOG KUN EN UGE

Formand for andelsboligforeningen, Poul Erik Jørgensen, glæder sig især over, at der ikke skulle graves op omkring ejendommen.

Det var rart, at der ikke skulle udføres noget arbejde udenfor. I det hele taget var der ikke noget besvær og ikke ret megen rengøring. Vi skulle bare rydde væggene i kælderen, så de kunne komme til at arbejde, og det hele tog kun en enkelt uge i modsætning til, at en anden løsning inklusive gravearbejde ville have taget en måned,” fortæller Poul Erik Jørgensen, der kan glæde sig over, at der ikke er nogen fugt tilbage i kælderen overhovedet.

Lars Villadsen fra Guldagers Drytech afdeling fortæller:

Allerede efter seks måneder var fugten reduceret med 44 %, men der er også meget power i elektroosmose-løsningen, hvor elektroderne begynder at presse vandet ud af væggene, så snart man tænder for boksen. Der er selvfølgelig ikke to bygninger, der er ens, men vi har 12 års erfaring med vores metode og en høj succesrate. Fordelen er, at der ikke skal graves ud til omfangsdræn. Vi skal bare fræse en rille i væggen til en ledning. I øvrigt hjælper omfangsdræn ikke på fugt under huset. Det er der, vi kommer ind,” siger Lars Villadsen og tilføjer:

Efter 8-12 måneder kommer vi ud og laver den første kontrolmåling, og vi kommer igen, indtil beboerne kan gå i gang med at male. Hvor længe der går, afhænger af, hvor våd væggen har været. For en rigtig våd væg kan der godt gå 12-18 måneder, før man kan gå i gang med at male, men man skal huske på, at hus har stået i 100 år og suget vand. Vi tømmer det på halvandet år.

Fordele ved Drytechs system

  • Fjerner opstigende fugt
  • Forebygger skimmelsvamp
  • Fjerner lugtgener i kældre
  • Giver bedre indeklima
  • Besparelse på varmeregningen
  • Meget billigere end omfangsdræn
  • Ingen gravearbejde
  • Hurtig installation
  • 100 % vedligeholdelsesfrit
  • Effekt eller pengene tilbage

For yderligere informationer kontakt Guldagers Drytech afdeling på 7010 8011 eller info@drytech.dk.

Læs mere her

Mere om produktet Den grønne vej til en tør kælder

Den grønne vej til en tør kælder

Bidrager til et sundt indeklima

Referenceprojekter fra Guldager A/S

Verisure alarmselskab

Verisure alarmselskab

Glostrup

Verisure er Nordens største alarmselskab. Med over 100.000 kunder i Danmark,...

First Hotel Twentyseven

First Hotel Twentyseven

København K

Guldager har leveret drikkevandsgodkendt blødgøringsanlæg til First Hotel T...

Royal Arena i Ørestad Syd

Royal Arena i Ørestad Syd

Nybygning | København | 820 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i København på 4 etager . Selve byggeriet...

Tivoli Congress Center

Tivoli Congress Center

Nybygning | København | 1000,0 Mio.Kr

Nybygning af hotel/motel svarende til 3 bygninger i København med 1300 lejlig...