Færre omkostninger og hurtig idriftsætning med intelligent styresystem til solafskærmning

Annonce – Dato 18 sep 2020

Virksomheden Mogens Rasmussen A/S (MRAS) og Vestamatic + CRE tilbyder qua. deres mangeårige samarbejde, et digitalt og intelligent system der styrer indeklimaet i alle typer af bygninger. Den smarte løsning er oplagt til OPP projekter (Offentlig-PrivatPartnering), hvor en privat virksomhed efterfølgende står for driften af solafskærmningen etc. Med forenklet kabling og kun én strømforsyning spares der plads, samtidig med at der spares tid og penge - blandt andet på elinstallation og unødvendige kabler. Via IoT (Internet of Things) optimeres indeklimaet og solafskærmningen kommunikerer med f.eks. vejrdata, adgangskort, lys og varme. På den måde får man det bedste, mest energivenlige og behagelige indeklima i bygningen.

På den måde får man det bedste, mest energivenlige og behagelige indeklima i bygningen.

Effektiv styring af solafskærmningen medvirker i høj grad til at bevare et behageligt indeklima. Solafskærmningen kan bruges både som beskyttelse mod blænding, indendørs overophedning og som ekstra isolering om vinteren. Udover det intelligente og digitale styresystem leverer MRAS alle former for solafskærmning. Styringen af solafskærmning og andre komponenter kan ske med intelligente digitale motorer, der via ZIU-enheder og IoT f.eks. kan kobles op på vejrdata, adgangskort, lys og varme. Det smarte styresystem kan med fordel indgå i en OPP-Enterprise, hvor Staten og private virksomheder i fællesskab står for byggeriet, og hvor entreprenør efter endt opførelse står for driften i x-antal år, herunder solafskærmningen.

Peter Gjerløff, adm. direktør og ejer af MRAS i Middelfart påpeger, at løsningen kan bruges til alle former for solafskærmning, både de udvendige og indvendige. Han fortæller videre: ”Vi har i år udbygget vores samarbejde med Vestamatic + CRE, som betyder, at vi nu kan levere en løsning til solafskærmning som er alle bygherrer, ingeniørers og arkitekters drøm. Den gør afskærmningen dynamisk og fleksibel, nedsætter fejlrisici og sparer plads i kraft af simplere kabling. Mulighederne med det nye styresystem er næsten uendelige”.

Besparelse på op til 70 %

Besparelse på op til 70 %

Endnu en stor fordel ved den nye løsning fra MRAS er den forenklede kabling. BUSbar-kablet samler forsyning og signal i ét kabel med op til 16 motorer tilkoblet, og med kun én strømforsyning. Således påpeger Peter Gjerløff, at BUSbar-kablet kan give besparelser på op til 70 procent på kabling og installation. Fleksibilitet er en indbygget del af systemet, og det er nemt at navigere i. Ønsker man f.eks. at flytte en væg, er det via ZIU-enheden nemt at ændre betjeningen af en motor til en anden kontakt.

Hurtig og let at idriftsætte med efterfølgende nem service

Dynamikken opstår ved at man via IoT (internet of things), har fuld frihed til at opsætte parametre for styring af solafskærmningen. Styringen sker med intelligente, digitale motorer, der via ZIU-enheder og IoT f.eks. kan kobles op på vejrdata, adgangskort, lys og varme. Motorerne leverer desuden digitale tilbagemeldinger, som ikke bare kan fortælle hvilke positioner de står i men også motorernes tilstand. I kraft af digitaliseringen er opsætningen af hele systemet meget enkel, og tiden til at sætte dem i drift bliver markant forkortet. Ligeledes er systemet nemt at servicere efterfølgende.

GLOBALT SAMARBEJDE

Globalt samarbejde

Vestamatic + CRE er en tysk producent af motorer og automatik til solafskærmning. Det udbyggede partnerskab betyder samtidig, at MRAS er kommet med i et verdensomspændende samarbejde, der kan levere de unikke, intelligente systemer B2B overalt.

Mere om produktet Solafskærmning

Solafskærmning

Vi kan tilbyde den helt rigtig løsning til at skabe den optimale arbejdsplads

Udvendig solafskærmning

Udvendig solafskærmning

Funktionel og stilfuld dagslys komfort som regulerer indfaldende sollys

Læs mere

Indvendig solafskærmning

Indvendig solafskærmning

Rullegardiner og persienner

Læs mere

Fast solafskærmning

Fast solafskærmning

Lette og enkle energibesparende solafskærmningssystemer

Læs mere

Skodder

Skodder

Mulighed for at fokusere på facadens visuelle udtryk

Læs mere

Referenceprojekter fra Mogens Rasmussen A/S

Arsenaløen, Holmen

Arsenaløen, Holmen

Nybygning | København | 43-47 mio kr.

Nybygning af multihus/sal i København på 2 etager . Selve byggeriet er påbegy...

Krydstogtsterminalerne

Krydstogtsterminalerne

Nybygning | København | 100,0 Mio.Kr

Nybygning af færgeterminal i København på 3 etager . Selve byggeriet er påbeg...

Sønderparken

Sønderparken

Udv.renovering | Fredericia | Ansl. 160 mio.kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 7 bygninger i Fredericia med 214 l...

Korskærparken - renovering af boliger

Korskærparken - renovering af boliger

Udv.renovering | Fredericia | 185 Mio.kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 3 bygninger i Fredericia med 191 l...