Et batteri af varmepumper giver varmen og halverer CO2-udledningen

Dato: 6 Feb 2020

SAN Electro Heat i Græsted halverer næsten CO2-udledningen og varmeregningen ved at erstatte oliefyret med et batteri af 14 luft-til-vand varmepumper fra Vølund Varmeteknik.

SAN Electro Heat i Græsted har mere end 60 års erfaring med teknisk elvarme til vindmøller, sporskiftevarmesystemer til jernbaner, opvarmning til procesindustrien og elektriske varmekabler til alle formål.

Nu kan virksomheden også sætte flueben ved erfaring med bæredygtig opvarmning af 3.200 kvm. produktions- og administrationslokaler - for oliefyret blev i efteråret 2019 sendt på pension, og i stedet har 14 luft-til-vand varmepumper fra Vølund Varmeteknik overtaget opgaven. De leverer en effekt på 210 kW ved en udetemperatur på -7 grader og erstatter ca. 35.000 liter olie om året.

F2120 luft-til-vand varmepumper fra Vølund VarmeteknikVarmepumper halverer CO2-udledning. 14 stk. F2120 luft-til-vand varmepumper fra Vølund Varmeteknik arbejder i kaskade hos SAN Electro Heat. Her leverer de tilsammen 210 kW, hvilket giver en CO2-reduktion på 43 pct. og en besparelse på ca. 120.000 kr. om året i forhold til olie.

Plus for miljø og økonomi

Varmepumperne reducerer CO2-udledningen med 43 pct., og det tal stiger til 54 pct., når SAN Electro Heat i foråret 2020 installerer solceller for yderligere at bidrage til indsatsen om at nå FN's og regeringens 2030-klimamål. Samlet bliver reduktionen på 80 tons om året.

Ud over et mindre klimaaftryk kan SAN Electro Heat også glæde sig over et mindre aftryk på varmekontoen, for alene varmepumperne giver en besparelse på næsten 120.000 kr. om året i forhold til olie.

Flere i serie

Anlægget til SAN Electro Heat er det hidtil største, som Vølund Varmeteknik har leveret. Det er sket i samarbejde med Sternberg VVS & Gasteknik A/S i Stenløse.

Salgs- og marketingchef Niels Peter Skov hos Vølund Varmeteknik oplyser, at den anvendte varmepumpe - en model F2120 - er samme type, som også indgår i løsninger til boligopvarmning, hvor en enkelt varmepumpe er nok.

Fordelen ved model F2120 er, at den kan anvendes i kaskade og derved indgå i skalerbare løsninger, som kan indfri behovene hos fx boligselskaber, virksomheder og industri.

Yderligere oplysninger:

Niels Peter Skov, salgs- og marketingchef, nps@volundvt.dk, tlf. 26 73 07 51
Tonny Johansen, projektsalg, tj@volundvt.dk, tlf. 26 73 07 52

Vølund Varmeteknik A/S, Industrivej Nord 7 B, 7400 Herning, tlf. 97 17 20 33, www.volundvt.dk

Mere om produktet LUFT TIL VAND – VARMEPUMPER

LUFT TIL VAND – VARMEPUMPER

Danmarks stærkeste løsninger indenfor varmepumper

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår