Epd, miljøpåvirkning og dokumentation på legeplads, udendørs fitness og parkmøbler

Annonce – Dato 28 Feb 2023

I KOMPAN har vi valgt at bruge EPD’er til at skabe ærlige og transparente indsigter i produkters livscyklus og miljøpåvirkning. Med det gives adgang til bl.a. dokumenteret data om CO2-aftryk, genbrug og genanvendelse.

Kompan - Legeplads, udendørs fitness og parkmøbler med EPD

Dokumentation for livscyklus og CO2 via EPD

Som en del af byggebranchen har du med stor sandsynlighed fokus på at opføre mere ansvarligt og miljøvenligt byggeri og anlæg. Her spiller EPD'er (Environmental Product Declaration; el. på dansk: Miljøvaredeklaration) en nøglerolle og med et, kun stigende, behov for data og dokumentation, har vi valgt at skaffe denne dokumentation på alle vores redskaber – Legepladser; Udendørs fitnessudstyr; Parkmøbler.

KOMPAN har hele værdikæden med eget design, udvikling og produktion samt salg, installation og service, og har dermed dyb indsigt i vores redskabers opbygning, hvorfra vi med afsæt i Greenhouse Gas Protocol (GHG) Scope 3 og EPD’er nu også har dokumenteret CO2-aftryk (klimaaftryk) og omfang af genanvendte materialer på alle vores redskaber – verificeret af Bureau Veritas.

Med afsæt i EPD’er giver vi jer de nødvendige værktøjer og information til at vise engagement i bæredygtighed og tilstrækkelig information til at træffe oplyste og informerede beslutninger.

Fokus på det med størst målbar effekt

På baggrund af den viden vi har fået fra GHG Scope 3, konstaterer vi, at over 80 % af CO2-aftrykket kommer fra råmaterialerne. Det er derfor her, vi kan skabe den største reelle effekt og reduktion.

Det bemærkes, at langt det største CO2-aftryk sker i fremstillingen (vugge til port).

Tiltag for mere bæredygtighed og reduktion i klimaaftryk

I KOMPAN arbejder vi i to retninger med henblik på reduktion af CO2-aftryk.

Vi kalder disse:

  1. Made Green – her introduceres nye materialer med fokus på lavere CO2-aftryk og lange levetider, som reduceres markant ved brug af genanvendt forbrugeraffald, fx mademballage.
  2. Born Green – her arbejdes med råmaterialer fra naturlige og fornybare ressourcer egnet til uderum med lang levetid som robinietræ ansvarligt dyrket i EU.

Begge retninger har gevinster i forhold til CO2 -aftryk og bæredygtighed – dokumenteret via EPD’er og verificeret af Bureau Veritas.

Lad os sammen skabe flere udendørs projekter med lavere CO2 -aftryk og dokumenteret klimapåvirkning

Udfyld formularen her på siden, hvis du er nysgerrig på at vide mere om hvordan du med dokumenteret viden fra EPD’er kan træffe bedre informeret beslutninger om materialevalg i dine projekter.

Kompan - Flere udendørs projekter med lavere co2-aftryk Kompans rejse mod en grønnere fremtid

Bliv klogere på KOMPANs rejse mod en grønnere fremtid her eller udforsk vores produkter med lav CO2-udledning