Energirenovering - med bæredygtige materialer

Dato: 5 nov 2019

Uanset om der skal bygges nyt eller renoveres har Jackon udviklet produkter til jer, der bygger korrekt og ønsker kvalitet. Vi hjælper med de rigtige produkter og praktisk tilbehør – og får solid support, hvor I kan trække på vores tekniske kompetence og lange produktionserfaring.

Energirenovering Jackon isolering

XPS og EPS polystyren kan recirkuleres

Hovedparten af Jackons produkter er lavet af ekstruderet (XPS) eller ekspanderet (EPS) polystyren – Jackodur® og Jackopor®. Et bearbejdet olieprodukt, som består af 98% luft og er 100% recirkulerbart.

Hos Jackon genbruges spild og rester fra produktionen til nyt råstof og nye produkter. Brugt EPS og XPS kan smeltes om og benyttes til produktion af andre plastprodukter, f.eks. havemøbler og blomsterkasser.

EPS og XPS absorberer minimalt med vand og kan ikke rådne. Materialet holder sig godt over tid og er kemisk bestandigt: Afgiver ingen stoffer til hverken jord eller vand. Den lange holdbarhed reducerer behovet for udskiftning.

Både EPS og XPS har enestående isolerende egenskaber, som gør materialet til et førstevalg for mange anvendelser inden for byggeri og anlæg. Opvarmning og afkøling af bygninger står for rundt regnet halvdelen af Europas samlede energiforbrug. Med sin effektive varmeisolering bidrager EPS og XPS til at reducere brugen af fossile brændstoffer.

GULVE - energirenovering, der lever op til Bygningsreglementet

Efterisolering af gulv og terrændæk giver god komfort og et bedre indeklima. Mange ældre bygninger har for lidt isolering i forhold til de krav, der stilles i dag. Efterisolering er ikke alene en god investering i din bolig - det gavner også klimaet, når du bruger mindre energi til opvarmning.

Se mere på www.jackon.dk

Bygningsreglement 2018 I Bygningsreglementet er der forskellige krav til isolering af bygninger, afhængig af hvilke temperaturer, bygningerne skal opvarmes til. Der skelnes mellem bygninger, som varmes op til mellem 5ºC og 15ºC - og bygninger, som varmes op til over 15ºC.

Disse krav kan efterkommes ved at anvende Jackopor® eller Jackon Super EPS® i terrændækket.

Radonsikring og radonplade fra Jackon

HUSK AT RADONSIKRE - ved større renoveringer stilles der krav om radonsikring

Radonindholdet i luften i nybyggeri må maksimalt være 100 Bq/m³. Ved energirenovering af boligen anbefales det altid, at man også radonsikrer - især hvis konstruktionen bliver tættere efterfølgende kan medvirke til et forhøjet radonindhold. Ved større ombygninger/tilbygninger gælder samme krav i Bygningsreglementet, som ved nybyggeri. Jackon har forskellige løsninger til radonsikring.

KÆLDERVÆGGEN - optimér kælderens kvadratmeter og forøg værdien på din bolig

Internationale eksperter anbefaler, at man placerer mindst halvdelen af isoleringen på kældervæggens yderside for at undgå fugt og dårligt indeklima. Den udvendige isolering giver en jævn temperatur i muren og flytter dugpunktet og fugten ud i isoleringslaget, hvor det kan ledes bort fra muren. Jackon Thermodræn® lever op til disse anbefalinger og er en plade til udvendig drænering og isolering af kælderens vægge. Gevinsten er en tør og varm kælder, et sundere indeklima og lavere opvarmningsudgifter.

Jackon thermodræn

BADEVÆRELSET - sundt og fugtsikkert indeklima i boligens mest belastede rum

Vådrum er fugtbelastede rum og skal derfor udføres med fokus på beskyttelse mod de skader, som vand og fugt kan medføre. Samtidig er der specifikke krav til ventilationen. Jackoboard® plader er fugtbestandige til brug som underlag for fliser i vådrum, samt opbygning af inventar, som udsættes for vand. Jackoboard® pladen består af ekstruderet polystyren (Jackodur®) med glasfiberarmeret puds på begge sider. Membran skal kun anvendes i vådrummets vådzone. Jackoboard® har MK godkendelse til både væg- og gulvkonstruktioner i vådrum.

VÆGGE - efterisolering af vægge giver et sundt og lunt indeklima i boligen

Vi renoverer som aldrig før, fordi det kan betale sig – og fordi vi lever i et samfund med fokus på energieffektive løsninger og offentlige støtteordninger til renoveringsprojekter, som giver energibesparelser.

Indvendig/udvendig efterisolering af ydervægge giver et bedre indeklima og er en investering, der både gavner klimaet og din pengepung.

Jackon Varmvæg er en plade til indvendig efterisolering af vægge. Er fremstillet af materialet Jackon Super XPS® 300 og en 13 mm gipsplade pålimet på den ene side. Varmvægspladen findes i tykkelserne 43 og 68 mm og isolerer næsten 30% bedre end traditionelt mineraluld. Ideel til konstruktioner, hvor nøgleordene er isolering, stabilitet og lav vægt.

Jackon Super EPS® 80 facade anvendes på ydervægge af enten letbeton, beton eller murværk. Efter opklæbning af Jackon Super EPS® 80 facade anvendes et testet og dokumenteret (SP Fire 105) facade pudssystem.

TILBYGNING - tilføj flere kvadratmeter

Brug Jackon Thermomur® til opbygning af væggene, når du skal tilføje flere kvadratmeter til boligen.
Jackon Thermomur® er et byggesystem baseret på formstøbte blokke af ekspanderet polystyren (EPS), Jackopor®. Blokkene stables som byggeklodser, armeres og fyldes til sidst med beton. Jackon Thermormur® er den smarte og lette løsning, som giver suveræn boligkomfort. Samtidig spares miljøet for unødvendige belastninger. Bygninger med Jackon Thermormur® kræver meget lidt vedligeholdelse og er ekstremt holdbare.

Thermormur® giver desuden en to-sidet isoleret og lufttæt konstruktion, som lever op til Bygningsreglementets energikrav til boliger.

ENERGIRENOVERING  - med bæredygtige materialer fra Jackon

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår