Ekstra energitilskud til armaturer

Dato: 11 maj 2016

429 lejligheder totalrenoveres med en forventet energibesparelse på 66 %

Ekstra energitilskud til armaturer

Ekstra energitilskud til armaturer

429 lejligheder totalrenoveres med en forventet energibesparelse på 66%

Sorgenfrivang består af 740 lejemål smukt beliggende i Virum nord for København. De ikoniske højhuse er bygget tilbage i 1950’erne og trænger til renovering, herunder udskiftning af armaturer og termostater i alle lejlighederne.

Projektet blev skudt i gang for over et år siden og omfatter i første omgang godt halvdelen af lejemålene. De første beboere flytter tilbage i deres nyrenoverede boliger i maj i år, mens de sidste lejligheder forventes at stå færdige i 2018.

VVS-entreprisen styres internt

Ejendomskontoret ved ejendomsleder Allan Olsson og hans team af 11 ejendomsfunktionærer valgte selv at stå for VVS-entreprisen og udskiftningen af armaturer og termostater for at sikre sig, at de valgte løsninger levede op til den krævede standard.

”Vi har været vant til en teknisk høj standard fra FM Mattsson gennem mange år, så det var vigtigt for mig at fortsætte i samme spor. De vandhaner, hoveentreprenøren anbefalede, levede ikke op til den standard, som jeg krævede”, forklarer Allan Olsson.

Energitilskud muliggør mere energifokus

Hele Sorgenfrivang-projektet er præget af et fokus på en grønnere og mere energirigtig fremtid, hvilket også har været en forudsætning for, at Landsbyggefonden har bevilliget ca. halvdelen af projektsummen fra den grønne renoveringspulje.

Energirådgiver Claus Dennis Jønsson, FM Mattsson Mora Group Danmark, forklarer:

”Den armaturløsning, som er valgt i Sorgenfrivang, og som også er blevet godkendt af beboerudvalget, gør det lettere for beboerne at spare på vandet i fremtiden. Køkken- og håndvaskarmatur samt termostat og bruser har indbygget energioptimering, så de sparer på både vandforbrug og CO₂, der udledes når der laves varmt vand.”

Energitilskuddet beløber sig til ca. 165.000 kr., som udbetales, når det sidste armatur er monteret. Tilskuddet udbetales af energiselskabet, som har godkendt FM Mattsson Mora Groups beregningsark med forskellige armaturer fra både FM Mattsson, Mora og Damixa.

Temperaturudsving er ikke længere et problem

”Det betyder meget, at jeg på forhånd ved, at vedligeholdelsesomkostningerne fra nu af og mindst 5 år frem er lig nul. Men vi har også nogle funktionelle udfordringer i og med, vi pumper vand fra 1. - 14. sal med hydrofol. Det stiller store krav til armaturer og termostater, fordi trykket varierer voldsomt, og det ville betyde store temperaturudsving, når beboerne står under bruseren, hvis ikke termostaterne havde indbygget trykstyring”, forklarer Allan om hvorfor netop valget faldt på produkter fra Mora Armatur.

Ifølge beregningerne har de nye armaturer en tilbagebetalingstid på ca. 2 år, så renoveringsprojekt eller ej, så havde udskiftningen givet bonus under alle omstændigheder. Det er ikke kun i VVS-entreprisen, at der er fokus på energibesparelse, samlet set forventer foreningen en energibesparelse på i alt 66 %.

Referenceprojekter fra FM Mattsson Mora Group Danmark

Odense Kommune, Skattehuset

Odense Kommune, Skattehuset

Indv.renovering | Odense Kommune | 6,0 Mio.Kr

Indv.renovering af kontorbygning svarende til 1 bygninger i Odense Kommune på...

Glostrup Boligselskab

Glostrup Boligselskab

Udv.renovering | Glostrup | 110 Mio.kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 2 bygninger i Glostrup med 162 lej...

Politiskolen Afd. F

Politiskolen Afd. F

Tilbygning | Brøndby | 40,0 Mio.Kr

Tilbygning af specialskole i Brøndby på 2 etager hvor den ene etage er under ...

Valby Skole

Valby Skole

Udv.renovering | København | 10 Mio.Kr

Udv.renovering af skole 0-10, klasse i København på 4 etager . Selve byggerie...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår