EI60 branddør i glas - kun fastgjort i glasvæggen

Annonce – Dato 12 Apr 2018

Udviklet med støtte fra InnoBooster

EI60 branddør i glas - kun fastgjort i glasvæggen

DBI (Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut) hjalp glasvægsproducenten SKANDI-BO med at søge InnoBooster-midler. Dermed fik SKANDI-BO økonomisk støtte til hurtigt, at kunne teste et helt nyt glaselement til såvel skibs- og offshore-brug som til landbaserede byggeprojekter. Produktet er nu klart til markedet, og interessen er stor.

Mere glas og færre profiler

Glas er et populært materiale i disse år. Arkitekter vil rigtig gerne anvende glas, da det giver transparens og et let udtryk.
”Man ønsker så få profiler og så meget glas som muligt. Derfor udviklede vi et helglassystem med en dør i, der kan monteres direkte i glasvæggen, uden at karmprofilen føres til skørt eller loft – og som er brandtestet til 60 minutter”, siger Lars Birk Biller, der er direktør hos SKANDI-BO.

Nyskabende løsning

Løsningen er ret banebrydende, da det er glasset og dørkarmens fastgørelse hertil, der alene fastholder branddøren. Derved kommer et let og enkelt udtryk, som man ellers kun finder i glasvægge der ikke er brandklassificeret. Det enkle design understøttes af den integrerede dørlukker, der er skjult i profilerne.

SKANDI-BO har testet hos DBI i mange år, og her blev virksomheden gjort opmærksom på, at InnoBooster-støtte kunne hjælpe med at få den nødvendige IMO-test, så elementet kunne bruges i skibs- og offshore-projekter samt i byggeprojekter. Ansøgningen gik igennem, og med den i hånden testede SKANDI-BO hos DBI, hvor elementet viste sig at leve op til forventningerne.
”Støtten hjalp selvfølgelig økonomisk, men den betød også, at arbejdet kom i gang i en fart og blev struktureret. At vi skulle forholde os til spørgsmål udefra gav en strammere styring af projektet, som igen gav et grundigt forarbejde og en høj succesrate i testene”, siger Lars Birk Biller.

Store forventninger

I dag er elementet på vej ind på skibs- og offshore-markedet samt projekter i land, og SKANDI-BO har også selv høje forventninger til det.
”Vi har et produkt med et stort potentiale og har også set, at det var en overskuelig opgave at søge en InnoBooster. Nu kender vi forløbet og er ikke bange for at søge igen. Vi er ikke en stor virksomhed, og der er mange andre opgaver i hverdagen, så vi havde måske slet ikke søgt, hvis vi ikke havde fået bistand til det af DBI”, siger Lars Birk Biller.

Se mere på www.skandi-bo.dk

Faktaboks:

InnoBooster
InnoBooster er Innovationsfondens program, der investerer i videnbaserede innovationsprojekter i små og mellemstore virksomheder (2-250 medarbejdere og en omsætning på maks. 50 mio. euro eller en årlig balance på maks. 43 mio. euro), iværksættervirksomheder og fra forskere med kommercielt lovende resultater. Formålet er at hjælpe med at omsætte spændende idéer til vækst og beskæftigelse. Man kan få støtte på 50.000-5.000.000 kr.

Referenceprojekter fra SKANDI-BO ® A/S

Arbejdernes Landsbank

Arbejdernes Landsbank

København K

Arbejdernes Landsbank startede op i 1919. Arbejdernes Landsbank ejes af LO-...

DTU Bygning 310

DTU Bygning 310

Nybygning | Lyngby-Taarbæk | 270 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Lyngby-Taarbæk på 6 etager . Selve ...

Middelgrundsfortet

Middelgrundsfortet

Ombygning | København | 120 mio.kr

Ombygning af feriecenter/-boliger svarende til 1 bygninger i København med 25...

Rigshospitalet - HovedOrtoCentret - Nord

Rigshospitalet - HovedOrtoCentret - Nord

Nybygning | København | 1200 mio.kr

Nybygning af hospital i København på 8 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ...