DURAPOR® letfyld - Markedets mest bæredygtige letfyld

Annonce – Dato 19 jan 2021

DURAPOR® letfyld fra Dansk Celleglas består af 100% upcyclet affaldsglas – med normalt produktansvar og CE-mærkning.

DURAPOR letfyld fra Dansk Celleglas består af 100% upcyclet affaldsglas

Byggeriet står for 40% af CO2 udledningen på verdensplan, så det er et rigtigt godt sted at starte, hvis regeringens ambition om at reducere udledning af drivhusgasser med 70% inden 2030 skal opfyldes. Derfor er bæredygtige, gennemtænkte løsninger vigtigere end nogensinde før.

Lette kvalitetsmaterialer som f.eks. letklinker af ler har i årtier erstattet grus og jord, og bidraget til at konstruktioner kunne gøres lettere og store omkostningsbesparelser realiseres, fordi konstruktionernes tværsnit kunne reduceres. Ikke bare til gavn for økonomien, men også for miljøet.

DURAPOR letfyld består 100% af upcyclet affaldsglasMen alt godt kan blive bedre

DURAPOR® letfyld består 100% af upcyclet affaldsglas, der ellers ville være blevet deponeret, men i stedet genopstår som fremtidens næsten uforgængelige hightech byggemateriale. Sammenlignet med andre letfyldsmaterialer er miljøbelastningen fra DURAPOR® minimal. Faktisk så beskeden at produktionen af DURAPOR® kun udleder 30% af den drivhusgas, der udledes fra produktionen af letklinker, ligesom energiforbruget er mere end 50% lavere. Det er reduktioner der er til at tage at føle på, og det er kun under fremstillingsprocessen.

Er gevinsterne kun miljømæssige?

Når man anvender færre materialer, er gevinsten både økonomisk og miljømæssig. Så enkelt er det. Når DURAPOR® anvendes til indbygning i veje eller under fundamenter, hvor der er ringe bæreevne skal der typisk udskiftes 30-50% mindre materiale, end ved anvendelse af letklinker, fordi den indbyggede beregningsmæssige egenvægt er 50% lavere.

Med friktionsvinkel på 45o at der spares omkostninger til forskallingsarbejder eller forme når der skal laves landskabsmodellering. Derfor er DURAPOR® en drøm at arbejde med for landskabsarkitekten, ingeniøren, arkitekten og entreprenøren. Høj kunstnerisk frihed med bæredygtige materialer, der har næsten ubegrænset levetid med minimal miljøbelastning.

 

Mere om produktet Durapor

Durapor

Et letfyldsmateriale med overlegne geotekniske egenskaber og høj trykstyrke

DURAPOR®

DURAPOR®

Tekniske data

Læs mere