DURAPOR® fra Dansk Celleglas mindsker jordtrykket på Naturkraft

Annonce – Dato 5 nov 2020

Oplevelsescenteret Naturkraft i Ringkøbing er kilet ind i en 13,5 meter høj ringvold, der beskytter oplevelsescenteret mod de til tider voldsomme vestjyske vejrguder.

 DURAPOR® fra Dansk Celleglas mindsker jordtrykket på Naturkraft

Konstruktionen af arenaen har været en særlig udfordring, hvor DURAPOR®´s tekniske egenskaber er med til at sikre bygningsdelene mod tryk fra de omgivende jordmasser. Det er ikke ualmindeligt at beskytte en bygning mod et stort tryk fra en tilstødende jordmasse, men en jordtryks-neutral opfyldning i 13,5 meters højde er rekordstor.

Ringvolden i Ringkøbing som det 2000 kvadratmeter store indendørs oplevelsescenter er kilet ind i, er nok verdens største af sin slags. Under anlægsarbejdet af den enorme ringvold har den allerstørste udfordring været at sikre bygningen mod det massive tryk fra volden.

Ringvolden i Ringkøbing 2000 kvadratmeter DURAPOR®DURAPOR® er mindre end 1/3 end miljøbelastningen fra andre letfyldsmaterialer

Til at løfte den opgave har en innovativ konstruktion og naturens egne råmaterialer fået assistance af det bæredygtige letfyldsmateriale DURAPOR®, der er fremstillet af 100% upcyclet affaldsglas.

7600 kubikmeter DURAPOR® assisterer med at reducere lasten og de horisontale kræfter på bygningen.

DURAPOR® vejer kun ca.10% af jord og grus og har en friktionsvinkel på 45 grader, så de støttende konstruktioner kunne dimensioneres mere beskedent, hvilket naturligvis også mindsker miljøbelastningen fra byggeriet. Miljøbelastningen fra produktionen af DURAPOR® er mindre end 1/3 end miljøbelastningen fra andre letfyldsmaterialer.

For mere information kontakt Dansk Celleglas info@danskcelleglas.dk eller telefon 40 64 68 04.

Mere om produktet Durapor

Durapor

Et letfyldsmateriale med overlegne geotekniske egenskaber og høj trykstyrke

DURAPOR®

DURAPOR®

Tekniske data

Læs mere