BYGVÆRK I WEHOPANEL SIKRER STORMFLODSSYSTEM LANG LEVETID

Annonce – Dato 18 mar 2021

Pumpebygværk i WehoPanel sikrer stormvandssystemets lange levetid

Stormflod og oversvømmelser er et tilbagevendende problem i Jyllinge Nordmark ved Roskilde Fjord

Stormflod og oversvømmelser er et tilbagevendende problem i Jyllinge Nordmark ved Roskilde Fjord. Et nyt bygværk skal nu sikre lokalbefolkningens sikkerhed.

Når vandstanden stiger, og vinden tager til, er Danmarks fjord- og kystnære områder i farezonen for at blive ramt af stormflod. Indbyggerne i Jyllinge Nordmark ved Roskilde Fjord er smerteligt klar over dette, da det er sket flere gange i løbet af det sidste årti.

Et stort stormflodssikringsprojekt har været undervejs i nogen tid med forskellige kystbeskyttelsesinitiativer, herunder et nyt pumpeanlæg. Sulzers pumper installeres i et skræddersyet Wehopanel-bygværk, der måler 11 x 7 x 5 meter og som har til formål at kontrollere udledningen af overskudsvand. Pumpeanlægget vil sende overskydende vand fra Værebro Å tilbage i fjorden, når åen går over sine breder.

Et stort stormflodssikringsprojekt har været undervejs i nogen tid med forskellige kystbeskyttelsesinitiativerPumpebygværket fra Uponor er designet til en levetid på over 100 år

Pumpebygværket fra Uponor er designet til en levetid på over 100 år, og takket være det stærke PE-materiale kan den modstå kemisk påvirkning fra det meget salte vand, der passerer gennem systemet. På grund af de store dimensioner anser Sulzer det som en fordel, at bygværket blev præfabrikeret i kun fire dele på fabrikken og derefter hurtigt og let svejset sammen nede i udgravningen.

Kenneth Larsen, teknisk chef hos Sulzer Pumper:

Et sådan løsning må ikke gå galt. Derfor var det så vigtigt for os, at Uponors løsninger og resultater er så veldokumenterede, så vi ved, at vi kan stole på, at alle komponenter lever op til vores krav. Vi leverer en samlet løsning med ekstremt høj driftssikkerhed og mange års holdbarhed.

Sulzers pumpeanlæg vil være færdigt i februar, og kystbeskyttelsesprojektet i sin helhed vil stå færdigt i løbet af foråret.

LÆS MERE OM PE-BYGVÆRKET VED JYLLINGE-NORDMARK

SE INSTALLATION AF WEHOPANEL PUMPEBYGVÆRK NEDENFOR

Kontakt os på tlf. +45 46 40 53 11

Referenceprojekter fra Uponor Infra A/S

Jyllingevej

Jyllingevej

Anlægsarbejde | Rødovre | 20 mio.kr

Anlægsarbejde af fjernvarme-/gasledninger i Rødovre . Selve byggeriet er påbe...

Nicolinehus

Nicolinehus

Nybygning | Aarhus | 1000 mio.kr

Bricks A/S opfører boliger og erhverv mellem Bassin 7 og lystbådehavnen, Aa...

Pilemølle Erhverv – Erhvervsudstykning i Ishøj

Pilemølle Erhverv – Erhvervsudstykning i Ishøj

Anlægsarbejde | Ishøj | 30 mio.kr

Anlægsarbejde af fjernvarme-/gasledninger i Ishøj . Selve byggeriet er påbegy...

Syvstjernen Bassin

Syvstjernen Bassin

Anlægsarbejde | Furesø Kommune | 10 mio.kr

Anlægsarbejde af fjernvarme-/gasledninger i Furesø Kommune . Selve byggeriet ...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår