Brandtests baner vejen for biofacader

Dato: 17 Aug 2017

Nye materialer og bæredygtige løsninger

Brandtests baner vejen for biofacader

Brandtests baner vejen for biofacader

DBI har fokus på nye materialer og bæredygtige løsninger

Det er ikke tit, man ser industrielle facadesystemer af biomaterialer i Danmark – lige bortset fra på enfamiliehuse og sommerhuse. Men det bliver der måske lavet om på i de kommende år. Dog indeholder bæredygtige løsninger nogle brandtekniske udfordringer.

Som led i InnoBYG-spireprojektet ’Brandpåvirkning af biobaserede facadesystemer’ har DBI derfor afholdt en række åbne brandtests af biobaserede facadesystemer for alle interessenter i byggebranchen. Formålet var at inspirere byggebranchen til at tænke nyt i forbindelse med brugen af bæredygtige materialer.

Bl.a. blev der testet lette facader med papirisolering, træfacader med træisolering og facader med planter på ydersiden. Bagefter blev konstruktionerne skilt ad for at synliggøre brandmæssige fordele og ulemper.

- Man får ikke et virkelighedstro billede af et facadesystems brandtekniske egenskaber ved at kigge på enkeltdelene. I stedet skal man se på konstruktionen som helhed for at få et retvisende billede af brandsikkerheden, siger brandteknisk rådgiver og projektleder Anders Dragsted fra DBI.

Se projektrapport, film fra brandtests samt artikel om projektet.

Læs mere om InnoBYG-projektet.

Hvis du vil vide mere, så kontakt brandteknisk rådgiver Anders Dragsted på tlf.: 51 80 01 39 eller e-mail.

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår