Bedst & bæredygtigt afløser bedst & billigst

Annonce – Dato 15 mar 2022

Uponor Infra, spildevandsrør til byggeprojekter med bæredygtighedsmål

UPONOR ULTRA RIB 2 BLUE REGN- OG SPILDEVANDSRØR TIL BYGGEPROJEKTER MED BÆREDYGTIGHEDSMÅL

Den danske byggebranche er på vej mod en grøn omstilling drevet af nye bygge- og miljøkrav, som fra 2023 stiller store krav til bygningers miljøaftryk. Det betyder, at en større bygning højest må udlede 12 kg CO2 pr. kvm, mens en frivillig ordning lægger op til 8 kg pr. kvm. pr. bygning. Hertil skal bygge- og ejendomssektoren nedsætte deres udledning med 70 procent inden 2030 og være CO2-neutrale inden 2050.

I BRANCHEN VÆGTES BÆREDYGTIGHED ALLEREDE NU MED 40%

Med disse nye lovkrav lige om hjørnet er bl.a. den danske vandforsyningssektor nødt til at reagere. En fremsynet aktør er Frederiksberg Forsyning, der har taget nye drastiske skridt i brug. De rykker på den grønne omstilling i udbudsprocesserne for nye projekter ved at tilføre bæredygtighed en langt større værdi i vurderingen af udbudsmaterialerne end tidligere. Således vægtes bæredygtighed nu på linje med pris, begge 40 procent, mens leveringstid og -sikkerhed vægtes 20 procent.

Devisen i offentlige udbud har tidligere været ”bedst og billigst”. Selv om grønne tiltag har været på programmet i mange år i bygge- og anlægsbranchen, så ender miljøvenlige materialer alligevel ofte med at blive valgt fra i sidste ende, fordi bæredygtighed kun er ”nice to have.

På Frederiksberg vurderes bæredygtighedsparameteret i to lige vigtige faktorer: bæredygtig transport og tilbudsgivers CO2 udledning. Det betyder, at et mere miljøvenligt, men prismæssigt dyrere produkt, fra en virksomhed med klare dokumenterbare miljøindsatser nu kan vinde udbuddet over et prismæssigt billigere produkt. Det har ikke været normen i branchen tidligere.

ULTRA RIB 2 BLUE MED 70% REDUCERET CO2 UDLEDNING

Uponors bæredygtige regn- og spildevandsrør i plast, reducerer gennem brug af genanvendelige råmaterialer CO2-aftrykket i produktionen med op til 70 pct. uden at gå på kompromis med de dobbelte krav til Nordic Poly Mark. Ultra Rib 2 Blue rørene har en forventet levetid på mere end 100 år og er fremstillet på en ISCC Plus-certificeret fabrik (International Sustainability and Carbon Certification) i Fristad, Sverige.

Ultra Rib 2 Blue er kun ét af Uponors bæredygtige Blue-produkter, som bidrager til et bedre klimaregnskab.

DOWNLOADS

Referenceprojekter fra Uponor Infra A/S

Jyllingevej

Jyllingevej

Anlægsarbejde | Rødovre | 20 mio.kr

Anlægsarbejde af fjernvarme-/gasledninger i Rødovre . Selve byggeriet er påbe...

Nicolinehus

Nicolinehus

Nybygning | Aarhus | 1000 mio.kr

Bricks A/S opfører boliger og erhverv mellem Bassin 7 og lystbådehavnen, Aa...

Pilemølle Erhverv – Erhvervsudstykning i Ishøj

Pilemølle Erhverv – Erhvervsudstykning i Ishøj

Anlægsarbejde | Ishøj | 30 mio.kr

Anlægsarbejde af fjernvarme-/gasledninger i Ishøj . Selve byggeriet er påbegy...

Syvstjernen Bassin

Syvstjernen Bassin

Anlægsarbejde | Furesø Kommune | 10 mio.kr

Anlægsarbejde af fjernvarme-/gasledninger i Furesø Kommune . Selve byggeriet ...