Bakteriebekæmpende fliser

Annonce – Dato 27 Aug 2020

En væsentlig smittekilde mellem mennesker sker ved, at man berører de samme overflader. Men nu får bakterier ikke længere lov til at leve på gulve og vægge i eksempelvis private boliger, skoler, på hospitaler og plejehjem.

gulve og vægge i eksempelvis private boliger, skoler, på hospitaler og plejehjem.

En ny innovativ belægning, som bekæmper 99,99 procent af alle bakterier inden for kun to timer, bliver nu for første gang lanceret på det danske marked til efteråret. Det bliver flise- og klinkevirksomheden Mosaikhjørnet, der i 57 år har specialiseret sig i løsninger inden for fliser og klinker, som eksklusivt kommer til at forhandle løsninger med belægningen ”Active” i Danmark. Belægningen er blevet udviklet gennem flere årtier af den italienske leverandør Ariostea High-Tech og er beskyttet af et europæisk patent.

- Vi er utrolig stolte af at blive valgt som eneforhandler i Danmark af et innovativt og banebrydende produkt som Active Clean Air & Antibacterial Ceramic. I disse tider må man sige, at vi er blevet særlig opmærksomme på at rengøre og desinficere overflader, og vi tror, at den udvikling fortsætter. Derfor forventer vi også, at det vil resultere i et stigende salg som en naturlig følge af, at vi er blevet mere opmærksomme på, at bakterier og virus kan smitte via overflader og facader, fortæller direktør hos Mosaikhjørnet, Tanja Foged, og fortsætter:

- Belægningen er allerede testet mod HIV og den resistente MRSA-bakterie, hvortil det er dokumenteret, at den dræber bakterierne inden for kun to timer og bliver ved med at virke effektivt hele flisen eller klinkens levetiden. På samme måde håber vi også, at vi snart får mulighed for at teste, om belægningen har samme virkning på Covid-19.

En ny innovativ belægning, som bekæmper 99,99 procent af alle bakterier

Fjerner forurening og skaber bedre indeklima

Det er ikke kun i forhold til bakterier, den nye flise- og klinkebelægning har fordele. Belægningen har nemlig også en dokumenteret gavnlig effekt på luftforurening og kompenserer således allerede efter to år for den mængde luftforurenende kvælstofoxid, som produktionen har medført.

Når forurenende stoffer som kvælstofoxider kommer i kontakt med Active, bruger belægningen sollyset eller LED-lys til at nedbryde det forurenende stof til kemiske forbindelser, som er ufarlige for den menneskelige krop. På den måde har belægningen samtidig en gavnlig effekt på indeklimaet, da luftens kvalitet er en af de væsentlige faktorer, som skaber et sundt klima indendørs, hvor mange timer bliver tilbragt.

sundt klima indendørs, hvor mange timer bliver tilbragt

- Det er ikke kun udenfor, at luften kan være forurenet. Faktisk bliver luften, vi indånder indenfor også forurenet af luft udefra og skrappe rengøringsmidler, men fliser og klinker med Active-belægning vil medvirke til, at luftens kvalitet bliver øget og samtidig vil luftgener blive mindsket som følge af gulvets lavbakterielle miljø. På den måde bidrager belægningen også til at skabe et godt indeklima, som har en effekt på vores sundhed og velvære, forklarer Tanja Foged.

Det europæiske patent blev i april bevilliget på Active, som Ariostea High-Tech har udviklet i et samarbejde med Università degli Studi di Milano.