Bæredygtigt skruefundament

Annonce – Dato 4 mar 2021

Holm Huse har monteret deres første Funkis E161 villa inkl. klargøring til 5 meter terrasse på skruefundering fra BAYO.S Skruefundamenter.

Holm Huse har monteret deres første Funkis E161 villa

Ved dette byggeri er der sparet op imod 85% CO2 ved anvendelse af skruefundering fremfor et traditionelt betonfundament. Samtidig slap kunden for at køre en masse jord bort, som faktisk ikke er medregnet i CO2 besparelsen, så potentialet er stort med et bæredygtigt skruefundament fra BAYO.S.

BAYO.S Skruefundamenter

BAYO.S skruefundamenter er et innovativt fundamentsystem, som fjerner behovet for støbning med beton eller nedramning af pæle ved nybygning eller til-/ombygning. Stålskruerne med selvskærende spids skrues i det bærende jordlag og overfører dermed de statiske kræfter til fundamentet/bygningen. Metoden er enkel, hurtig og vibrationsfri, så følgeskader på de omkringliggende bygninger og en omfattende reetablering undgås. Ligeledes undgås grundvandssænkning.

Det er hurtigt at opbygge stabile fundamenter til helårshuse, tilbygninger, kolonihavehuse, moduler, carporte, terrasser ... BAYO.S skruefundamenter forankrer effektivt enhver form for bygning.

Skruefundamenter har mange fordeleBAYO.S skruefundamenter forankrer effektivt enhver form for bygning.

Skruefundamenter har mange fordele

 • Med skruefundamenter er der intet gravearbejde, ingen bortkørsel af jord, ingen støbning med beton, ingen ventetid på hærdning. Du skruer skruen i og kan bygge videre straks efter. F.eks. kan fundamentet til et hus på 120 m2 laves på 1-2 dage. Medarbejderne skånes for tungt og beskidt arbejde.
 • Skruefundamenter kan monteres i alle typer jord og i al slags vejr. Du er ikke begrænset af frost, sne eller regn. Derved sparer du tid og penge, da vejret ikke får byggeriets tidsplan til at skride.
 • Skruefundamenterne har en lang levetid, som også kan også forlænges, så de holder længere end beton-fundamenter, kan skrues op og genplaceres et andet sted, hvilket bl.a. gør dem egnede til anvendelse i forbindelse med opbygning af midlertidige fundamenter. Materialerne er ligeledes genanvendelige. Alt dette er til gavn for miljøet.
 • Fordi skruefundamenterne komprimerer den eksisterende jord, er det muligt at bygge på forurenet jord uden at skulle fjerne eller rense jorden. Skruefundamenter er derfor en billig løsning til byggeri på grunde med jordforureningsproblemer.
 • Mange fundamentsopgaver kræver, at grundvandsniveauet sænkes; bland andet i forbindelse med dyrt anlagte sandpudeløsninger. I byområder er disse grundvandssænkninger ikke ønskelige, da det kan forårsage skader på tilstødende ejendomme. Ved brug af BAYO.S skruefundamenter undgås grundvandssænkning.
 • Med punktfundamenter, der holder huset fri af jorden, undgår du radon og fugtproblemer i dit byggeri.

BAYO.S skruefundamenter kan akkrediteres i henhold til Eurocode 7

BAYO.S skruefundamenter:

 • er godkendte til byggeri i EU
 • er produceret i EU
 • er ISO-certificerede
 • er CE-mærkede
 • overholder EN-normen for stål, svejsning og galvanisering
 • understøtter BR18
 • kan akkrediteres i henhold til Eurocode 7

BAYO.S har et tæt samarbejde med bl.a. Aalborg Universitet og mange andreFremtidens byggerier

BAYO.S har et tæt samarbejde med Aalborg Universitet, Innovationsfonden, Vækstfonden og et anerkendt dansk geofirma omkring skruefundamenter til fremtidens byggerier.

BAYO.S Skruefundamenter, Aalborg Universitet og et anerkendt dansk geofirma har med støtte fra Innovationsfonden gennemført et forskningsprojekt og kan nu som de første i Danmark akkreditere brugen af BAYO.S skruefundamenter. Dermed sikres, at bygningsreglementets Eurocode 7 overholdes.

Ud fra en jordbundsundersøgelse, der viser jordens styrke beregner vi, hvordan opgaven skal løses og slutteligt modtager du som kunde en rapport, der dokumenterer alle de installerede skruefundamenter enkeltvis.

Innovationsfonden støtter også et nyt 4-årigt forskningsprojekt – Grand Solution - på Aalborg Universitet, som skal være med til at løfte teknologien ind i de store byggerier. Også dette projekt er skabt som et samarbejde mellem BAYO.S Skruefundamenter, Aalborg Universitet og et anerkendt dansk geofirma.

Læs mere om BAYO.S skruefundamenter her

Har du brug for yderligere information om BAYO.S skruefundamenter, er du velkommen til at kontakte: BAYO.S Skruefundamenter ApS
Torebyvej 23B
DK-4891 Toreby L.
Tlf.: 7220 7012

Mere om produktet Professionelle skruefundmenter

Professionelle skruefundmenter

BAYO.S skruefundamenter kan akkrediteres i henhold til Eurocode 7

Semi-professionelle faste skruer - 2,6 mm stål

Semi-professionelle faste skruer - 2,6 mm stål

Faste skruefundamenter installeres hurtigt og nemt

Læs mere

Professionelle faste skruer - 3,6 mm stål

Professionelle faste skruer - 3,6 mm stål

Professionelle skruefundmenter i 3,6 mm stål fås i forskellige varianter

Læs mere

Professionelle forlængbare skruer - 3,6 mm stål

Professionelle forlængbare skruer - 3,6 mm stål

Med forlængbare skruer kan du samle dine skruer efter behov

Læs mere

Professionelle forlængbare skruer – 76x5,0 mm stål

Professionelle forlængbare skruer – 76x5,0 mm stål

Kombiner den ønskede top med evt. forlænger og skruespids

Læs mere

Professionelt skrue- og testudstyr

Professionelt skrue- og testudstyr

Til større projekter monterer vi gerne skruefundamenterne

Læs mere

Professionelle forlængbare skruer – 89x5,0 mm stål

Professionelle forlængbare skruer – 89x5,0 mm stål

Med forlængbare skruer kan du samle dine skruer efter behov

Læs mere

BAYO.S faste og forlængbare skruefundamenter
BAYO.S værktøj til installation af skruefundamenter
Terrasse på BAYO.S skruefundamenter