EPD’en er landet hos Bayo.s Skruefundamenter

Annonce – Dato 2 Apr 2024

I en tid hvor klimaforandringerne kræver handling, har byggeindustrien en afgørende rolle at spille, i forhold til at reducere vores CO2-udslip. Hos BAYO.S er vi stolte over at meddele, at vores skruefundamenter nu har fået udgivet deres Environmental Product Declaration (EPD).

EPD’EN ER LANDET HOS BAYO.S SKRUEFUNDAMENTERProfessionelle skruefundamenter fra bayo.s bliver monteret med højteknologisk borerig.
Foto: Andreasen & Hvidberg

Denne EPD giver et klart billede af det enorme potentiale vores skruefundamenter har for at mindske CO2-udledningen sammenlignet med traditionelle fundamentløsninger.

Gennem en omfattende gennemgang af vores forbrug fra produktionen af BAYO.S skruefundamenter i Tjekkiet til vores lagre i Danmark, har vi beregnet vores Global Warming Potential (GWP) til kun 2,32 kg CO2-eq pr. kg BAYO.S skrue (A1-A3). Dette tal, der omfatter vores professionelle og gør-det-selv-sortiment, bekræfter det ansvarlige valg i vores skruefundamenter.

SKRUEFUNDAMENTER FRA DET PROFESSIONELLE SORTIMENT KLAR TIL MONTERINGSkruefundamenter fra det professionelle sortiment klar til montering.
Foto: Andreasen & Hvidberg

KONKRET EKSEMPEL PÅ ET 120m2 HUS

Med denne viden kan vi nu konkretisere besparelsen ved at anvende vores skruefundamenter i bygge-
projekter. Dette vil vi gøre her med et eksempel på et standard 1-planshus på 120 m2.

En bolig på 120 m2, der måler 8,5x14,1 meter, kan typisk understøttes med 28 stk. skruefundamenter. Ved at sammenligne dette med brugen af et traditionelt randfundament i samme størrelse, bliver besparelsen tydelig. Mens 28 stk. 2-meters skruer inklusive top, og indvendig korrosionsbeskyttelse, har et CO2-forbrug på 1.388 kg CO2-eq, kræver et randfundament af samme størrelse ca. 11,9 m3 beton, svarende til 3564 kg CO2-eq. Dette viser en imponerende besparelse på 61% alene ved valget af fundamenttypen til boligen på 120m2.

Men potentialet stopper ikke her. Ved at kombinere vores skruefundamenter med terrændæksoptimerede løsninger, som dem udviklet af Holm Huse, åbner der sig yderligere muligheder for at reducere CO2-forbruget i byggeriet. Ved at udforske alternative materialer og konstruktionsteknikker kan vi fortsætte med at skubbe grænserne for det ansvarlige byggeri og gøre en endnu større forskel for vores planet.

bayos epdOversigt over pris og co2-aftryk på et standard 1-planshusgrafik: BAYO.S Skruefundamenter

SKRUEFUNDAMENT MED DOKUMENTATION

Udover den nye EPD-certificering er skruerne fra BAYO.S også ISO-certificeret og CE-mærket, ligesom at vi kan dokumentere bæreevnen i henhold til den danske norm og Eurocode 7. Dertil kan levetiden af skruerne også dokumenteres.

Vores produkter er produceret i Europa og godkendt til byggeri i EU, de overholder også EN-normen for stål, svejsning og galvanisering, og understøtter BR18.

Når man vælger skruefundamenter fra BAYO.S til byggeriet, er man også sikret, at BAYO.S kan udfærdige SBi271 og DS1140, som er dokumentation for bæreevnen. Ligeledes kan BAYO.S dokumentere i 
konstruktionsklasse 1- 4, som giver mulighed for at tegne en lovpligtig byggeskadesforsikring.

KONTAKT

For yderligere information om vores EPD, beregninger eller tilbud på fundering kan BAYO.S kontaktes på:
Tel: (+45) 7027 5275
E-mail: mail@bayosystem.com
Web: bayosystem.com

Referenceprojekter fra BAYO.S Skruefundamenter

CPH Village Nørrebro

CPH Village Nørrebro

Studieby står på skruer fra bayo.s skruefundamenter

Hages Badehotel

Hages Badehotel

Rødby

Et bæredygtigt hotel med naturen i første række