Vi lægger vores know-how under jeres fødder

Annonce – Dato 9 nov 2023

Bjarmodan har 30 års erfaring i at vælge og lægge det rigtige fugefri gulv til levnedsmiddel- og andre virksomheder.

fugefri gulv  fra bjarmodan

’Vi lægger vores know-how under jeres fødder’. Sådan lyder mottoet hos Bjarmodan i Odder, der netop i år kan fejre 30-års jubilæum som professionel sparringspartner og leverandør for alle typer virksomheder, der har behov for en fugefri gulvbelægning.

Bjarmodan blev grundlagt i Gylling i udkanten af Odder i 1992 af Bjarne Ilsøe, der allerede dengang havde beskæftiget sig med fugefri industrigulve i en årrække. Bjarne Ilsøes formål med at starte Bjarmodan var, at han gerne ville hjælpe andre med at få lagt den korrekte gulvløsning – hver gang.

Deraf opstod det servicemindede motto, der sætter en tyk streg under, at virksomhedens medarbejdere og gulvlæggere tilbyder al deres ekspertise til kunder i hele landet.

Her 30 år efter etableringen er Bjarmodans ekspertise blevet om muligt endnu større. Virksomheden har hjulpet en næsten uendelig række af virksomheder og særligt levnedsmiddelvirksomheder med at finde frem til og få lagt den rigtige og mest optimale fugefri gulvløsning.

Blandt Bjarmodans kunder kan nævnes:

Aqua d’ Or, Arla Food, Biofac, Burger King, Carlsberg, Coop, Daloon, Danipharm, Danish Crown, Danæg, Easyfood, Humlum Brød, Kasserner hæren, McDonald’s, Novo Nordisk, Novozymes, OK Snacks, Orskov Food, Skare Food, Thise Mejeri, Triple Nine, Tulip, Vivaldi, samt omfattende mængde af byggefirmaer / entreprenører / arkitekter og rådgivere.

Bjarmodan har kunder over hele Danmark, og har også være på bl.a. Færøerne og i Grønland for at lave gulv.

den optimale gulvbelægning fra bjarmodan

SÆRDELES ROBUST GULV

Firmaer, der søger efter den optimale gulvbelægning til slagterier, mejerier, industrikøkken, produktion, arkiv, butik eller lignende, har – alt efter lokalets formål – ofte en del krav til, hvad gulvet skal kunne holde til mht. eksempelvis kemikalier, kogende vand, lang levetid, skridhæmningsgrad osv.

I levnedsmiddelvirksomheder vælges ofte et cement-realiteret polyurethangulv i 6 eller 9 mm lagtykkelse som f.eks. Mapefloor CPU eller Ucrete, idet sådan et gulv er særdeles robust overfor slag- og slidskader og dertil er en meget modstandsdygtig og veterinærgodkendt belægning. Den kan tilmed udføres i forskellige farver og i flere skridhæmningsgrader.

Et cement-relateret polyurethangulv er dyrere i anskaffelse, men den langtidsholdbare belægning gør investeringen yderst økonomisk rentabel, og er derfor en god løsning, idet gulvet er mere modstandsdygtigt overfor kemikalier, kogende vand m.v. end f.eks. et epoxy- og acryl gulv.

Cement-relaterede belægninger i 6-9 mm lagtykkelse er utroligt slidstærke, og mange 20-30 år gamle gulve er i brug den dag i dag – selv i slidbelastede miljøer. Belægningerne er yderst fugttolerante i både fedtede og fugtige miljøer og er dertil hygiejniske, da de er nemme at rengøre til samme standard som rustfrit stål. De fremmer derfor ikke biologisk vækst.

EGNE GULVLÆGGERE

Bjarmodan har udført mange forskellige typer gulv igennem de sidste 30 år, lige fra støvbundne gulve, ensfarvede malede gulve, stenbelægninger, 1-3 mm epoxygulve med indfarvet kvartssand, acrylgulv, opsætning af hulkehl, reparation af fugefri gulve m.v. Som noget nyt kan virksomheden nu også tilbyde ilægning af en specialfremstillet og revneoverbyggende løsning til portåbninger og overgange.

Også Bjarmodans egne gulvlægger har mange års erfaring i at udføre alle typer gulve. De kører i hele landet og arbejder bl.a. med produkter fra Mapei, Master Builders Solution (BASF), Sika og Alfix, som alle leverer gode, gennemtestede produkter.

Bjarmodan har udført mange forskellige typer gulvgulvløsning fra bjarmodangulvbelægning, gulv, cement-realiteret polyurethangulv

TØR TAGE ANSVAR

En af de rådgivere, der bliver ved med at vende tilbage til Bjarmodan, er arkitekt Bo K. Jensen fra Koue Arkitekter. Han har gennem ansættelser i bl.a. MA Project (Mejeriernes Arkitektkontor) og Niras samarbejdet med aktører i gulvbranchen siden 1996, heriblandt Bjarmodan. Og samarbejdet fortsætter, nu hvor han opererer som bygherrerådgiver i eget firma.

Han har altid og arbejder stadig især med virksomheder indenfor fødevareproduktion. Her er der særligt fokus på overflader, der skal veterinærgodkendes. Der må derfor bl.a. ikke være lunker, så vandet samler sig og ikke kan finde til afløbet, de skal have en lukket overfladestruktur, så de kan vaskes ordentligt, samtidig med at skridsikringen skal være i orden.

”Min erfaring med Bjarmodan er, at de er en god partner og ikke bare en entreprenør og leverandør. De går altid aktivt ind og tager stilling til de konkrete projekter. Er vi nu sikre på, det er den bedste løsning? Skal vi lige vende forslaget igen? De tager ansvar og tør lægge hånden på kogepladen. De arbejder ud fra, at det er vigtigt med et godt undergulv, for den færdige gulvbelægning kan ikke rette op på dårligt fald eller store lunker i betonen. Slutresultatet afhænger meget af underlaget, og i byggebranchen har vi ikke tid til at lave tingene om,” siger Bo K. Jensen.

DE KAN DERES HÅNDVÆRK

Bo K. Jensen vurderer, at han har benyttet Bjarmodan som leverandør – og også som rådgiver/sparringspartner – i gennemsnit 5-10 gange om året i løbet af de sidste 25 år, og han og bygherrerne er ikke kun tilfredse med Bjarmodan som samarbejdspartner, men også især med de produkter, som virksomheden kan levere, der er særligt velegnede til levnedsmiddelindustrien.

”Produktet er en ting, noget andet er de folk, der udfører arbejdet. Bjarmodan har en god fast medarbejderskare, der kan deres håndværk, så man som kunde er sikker på, at de får det lavet rigtigt første gang”, siger Bo Koue Jensen og tilføjer:
”Min erfaring er da også, at når først de har været ude ved en kunde, og har udført opgaven så professionelt, som de altid gør, så ringer vi til dem igen”.

Yderligere information

Bjarmodan tlf. 86551489, bjarmodan@bjarmodan.dkbjarmodan.dk/