Solcelletag giver bilhus et bæredygtigt facelift

Annonce – Dato 31 okt 2017

Bilhuset Nottelmann får nyt tag med stor energiproduktion

Solcelletag giver bilhus et bæredygtigt facelift

Solcelletag fra Innogie giver bilhus et bæredygtigt facelift

Bilhuset Nottelmann får nyt tag med stor energiproduktion og et bæredygtigt ansigtsløft

I disse dage lægges der sidste hånd på arbejdet med at montere en 675 m² Innogie solcelle-tagløsning hos Nottelmanns Autohandel på Klintevej i Haderslev. Innogies solcelletag er et ”aktivt tag” i modsætning til almindeligt kendte belægninger som tagsten, tegl eller pap. Det gamle nordvendte tag var utæt og trængte til udskiftning. Det bliver der nu gjort noget ved i form af et flot energiproducerende tag, der kan holde de næste mange årtier.

Stort energiforbrug

Bilhuset har et stort elforbrug, idet de mange kvadratmeter under tag med store glaspartier i udstillingslokalerne opvarmes med eldrevne varmepumper: Om vinteren kræves der ekstra meget energi til opvarmning. Og om sommeren medfører de store glaspartier, at der skal bruges meget energi til nedkøling for at sikre et behageligt indeklima.

Både klimaskærm og strømproducent

Med det nye Innogie-solcelletag får bilhuset dækket en betydelig del af sit energibehov. Det største energiforbrug ligger i bilhusets åbningstider, dvs. i dagtimerne, hvor solcelletaget leverer op til 100 % af energiforbruget - som gennemsnit over året producerer Innogie taget ca. 40 % af bilhusets forbrug. Det resulterer i en meget attraktiv business-case, da Innogie taget både er klimaskærm og strømproducent.

En bæredygtig løsning, der betaler sig selv

Ejeren af Nottelmanns Autohandel – Preben Nottelmann – udtaler: ”Jeg har fået et tag, der ser flot ud og som forventeligt holder meget længere end mit gamle Eternit-tag. En yderligere – og meget væsentlig faktor – er at taget med sin energiproduktion dagligt forrenter sig selv og bidrager med et driftsoverskud, mens det traditionelle tag bare bliver mindre værd dag for dag over sin levetid. Med andre ord: Et Innogie solcelletag ikke alene betaler for sig selv, det bidrager også positivt til virksomhedens økonomi over tagets levetid. At jeg samtidig får en bæredygtig løsning, som giver Nottelmanns Autohandel en grøn profil - giver rigtig god mening for mig.”

Se mere på www.innogie.com

Vi udstiller på Building Green i Forum. Mød os på stand nr. 29

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår