Skal du udskifte gammel mineraluld?

Annonce – Dato 1 okt 2020

Arbejdstilsynet har meddelt, at udkastet til en ny mineraluldsbekendtgørelse nu er sendt i høring. Baggrunden for de nye regler er ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard politisk enighed i arbejdsmiljøforligskredsen om en ny model for regulering af mineraluld.

gspan Kooltherm er et godt alternativt til gammel mineraluld

Kingspan Kooltherm er et godt alternativ til gammel mineraluld  

Kingspan er ikke involveret i høringsprocessen, men vi hilser den nye mineraluldsbekendtgørelse velkommen. Ifølge Miljøstyrelsen, findes der ca. 7 millioner tons gammel mineraluld i huse og bygninger rundt om i Danmark. Hvis den gamle mineraluld skal udskiftes, står Kingspan klar med produkter og løsninger, der gør det nemt at skifte til en anden type isolering. Scott McMonagle, Country Manager hos Kingspan Insulation i Danmark, udtaler blandt andet:   

”I Kingspan synes vi, det er rigtigt positivt, at politikerne begynder at sætte fokus på emnet. Kingspan’s isoleringsprodukter er et rigtigt godt alternativ til at erstatte den gamle mineraluld i forbindelse med renovering og efterisolering. Kingspans Kooltherm isoleringsprodukter har en lambda værdi helt ned til 0,018 W/(m·K), hvilket betyder, at du kan erstatte gammel mineraluld med samme tykkelse Kooltherm og samtidig forbedre energieffektiviteten væsentligt. Med 100 mm Kooltherm sammenlignet med 100 mm gammel mineraluld (1) vil isoleringseffekten være op til 2,7 gange større", afslutter Scott.

kingspan

Der er mange fordele med Kooltherm 

Med Kingspans isoleringsprodukter får du ikke kun en lavere lambda værdi, der er også mange andre fordele ved at bruge det til efterisolering:  

 • Kooltherm serien er oplagt til renovering og efterisolering på grund af de slanke isoleringsplader og den høje isoleringsværdi
 • Kooltherm K100 serien har en lambda værdi på 0,018 W/(m·K), mens gammel isolering skal regnes efter en lambda værdi på op til 0,050 W/(m·K).
 • Kooltherm har fremragende brandegenskaber, nogle produkter opnår brandklassifikation B-s1, d0 (klasse A materiale).
 • Alle vores Kooltherm produkter opnår A+ certifikat i BREAAM Green guide (2) og vi har EPD’er på alle vores Kooltherm produkter
 • Kooltherm isoleringsplader er lette i vægt, og er derfor nemme at arbejde med på en byggeplads.
 • Kooltherm er et af de mest termisk effektive materialer der er til rådighed i dag. Dette er med til at give optimal energieffektivitet i bygningerne og reduktion af drivhusgasser.
 • Kooltherm er fremstillet på en måde, som gør det nemmere at producere CO2 neutralt.
 • Kooltherm forbedrer levevilkår og indeklima
 • Du kan forbedre din bygnings energieffektivitet og energimærkning markant.

Vi har nu igennem snart 50 år leveret energirigtige løsninger til byggerier verden over, og i Danmark, hvor vi har de strengeste energikrav i verden, er efterspørgslen for vores energirigtige produkter støt stigende. Vi produktudvikler hele tiden og det med ét særligt fokus; at nedbringe udledningen af CO2 og drivhusgasser markant, og ikke mindst sørge for en optimal bygnings energieffektivitet. Kingspan vandt desuden Byggeriets prestigefulde Klimapris den 7. september 2020.

Vil du vide mere om vores isolering?  

Hvis du vil høre mere om Kingspans isoleringsprodukter, kan du downolade vores produktoversigt, læse mere på vores website  eller kontakte en af vores dygtige medarbejdere på telefon +45 44 95 55 59 

 1. Taget fra DS418 – hvor designværdien for gammel mineraluld er 0,050 
 2. BREAAM klassifikation er på vores UK produktion

   

Referenceprojekter fra Kingspan Insulation ApS

Grønttorvet

Grønttorvet

Nybygning | København | 315 mio.kr

Nybygning af logistik/distribution i København med 193 lejligheder på 7 etage...

Lavetten, Ørestad

Lavetten, Ørestad

Nybygning | København | 310 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 4 bygninger i København med 232 l...

Teglværkshus Teglholmen

Teglværkshus Teglholmen

Nybygning | København | 205 Mio.kr

Nybygning af boligblokke i København med 127 lejligheder på 5 etager . Selve ...

Blox

Blox

Nybygning | København | 350 Mio.Kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i København med 25 lejligheder på 8 etager...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår