SK Forsyning, Slagelse

Annonce – Dato 12 Dec 2019

Multiforsyningsselskabet SK Forsyning i Slagelse, der håndterer el, vand, fjernvarme, gas, gadelys og spildevand for kunder på Sjælland, har fået ny administrationsbygning.

En indbudt arkitektkonkurrence blev vundet af PLH Arkitekter i team med C.C. Brun Entreprise A/S og ÅF rådgivende ingeniører, og den 2550 m² store bygning stod færdig i januar 2019. Som facadebeklædning valgte man naturskifer fra V. Meyer, monteret som en let og ventileret konstruktion med deres SmartLOCK-system.

 Som facadebeklædning valgte man naturskifer fra V. Meyer, monteret som en let

Et smukt og holdbart materiale

Skifer er et bæredygtigt og stærkt 100% naturmateriale, der holder sig smukt i årtier uden vedligeholdelse af nogen art. Farvespillet i stenen giver et harmonisk og tidløst indtryk, og skiferen giver mulighed for individuelle løsninger ved hjørner, afslutninger og overgange til andre materialer, så man kan tilrettelægge det arkitektoniske udtryk helt frit.

Bæredygtighed

Fordi skifer ikke kræver nogen form for efterbearbejdning, er udvindingen let og hurtig sammenlignet med mange andre former for minedrift. I produktionen udledes kun 54 gram CO₂ pr. kg skifer, hvilket er langt lavere end alle andre sten- og teglprodukter. I og med at skifer er hurtigt og enkelt at montere, og samtidig holder i generationer, er der faktisk tale om et af de mest bæredygtige stenmaterialer til byggeri, som kan tænkes.

Fordi skifer ikke kræver nogen form for efterbearbejdning, er udvindingen lethurtig sammenlignet med mange andre former for minedrift

Markedets stærkeste montagesystem

SmartLOCK er et montagesystem til facadeskifer, udviklet specielt til V. Meyer A/S. SmartLOCK består af en serie af stålprofiler, der monteres direkte på facaden – hvad enten den er af beton, sten eller træ. Profilerne er lette, men særdeles stærke, og er nemme at montere. SmartLOCK-systemet er produceret af galvaniseret stål med en overflade af sort polyester. Profilerne er brandklassificeret efter A2-s1, d0 (ikke-brandbart materiale) og korrosionsklasse RC3. Tests har vist, at en skiferfacade monteret på SmartLOCK kan modstå et vindsug på hele 2,7 kN/m² - det samme som 275 kg for hver m² facade, hvilket er langt mere end hvad der foreskrives selv for meget høje bygninger. Minimal byggedybde Når man monterer eller projekterer en facadebeklædning, er byggedybden vigtig. Selv nogle få centimeters ekstra byggedybde kan blive til mange kvadratmeter samlet set, hvilket kan påvirke bebyggelsesprocenten. Med V. Meyers skiferfacade får man markedets mindste byggedybde: 42 mm. Det er også vigtigt at huset kan ånde. SmartLOCK-systemets stålprofiler har monteringshuller, som samlet giver 70 cm² åbning pr. løbende meter, og da skiferbeklædningen er åben i samlingerne, er der masser af plads til at huset kan ånde.

skiferbeklædningen er åben i samlingerne, er der masser af plads til at huset kan ånde.

Elegante detaljer

SmartLOCK-systemet omfatter en lang række afslutningsprofiler, der er med til at give et æstetisk appellerende indtryk omkring vinduer, døre og andre overgange. Alle hjørne- og afslutningsprofiler er belagt med sort polyester, der giver et stærkt og samtidig diskret indtryk og beskytter mod vind og vejr.

Data: Byggeprojekt: SK Forsyning, Slagelse
Størrelse/mængde: Ca. 1000 m² 25 x 50 cm facadeskifer fra Samaca i Spanien
Montage: SmartLOCK system med kroge
Entreprenør: C.C. Bruun

Yderligere information: www.vmeyer.dk, tlf. 33 79 33 66, E-mail: info@vmeyer.dk

Referenceprojekter fra V. MEYER A/S

Cirkelhuset

Cirkelhuset

Nybygning | Køge | 150,0 Mio.Kr

Nybygning af boligblokke svarende til 2 bygninger i Køge med 132 lejligheder ...

Banevænget i Herlev

Banevænget i Herlev

Udv.renovering | Herlev | 100 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke i Herlev med 411 lejligheder på 3 etager . Selv...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår