Rødovre Boligselskab Afd. 5 og 10

Annonce – Dato 15 Aug 2019

Rødovre Boligselskab Afdeling 5 og 10, Birkmosevej 1-43, er opført i 1950’erne som en klassisk parkbebyggelse: muret etagebyggeri i røde sten og grønne fællesarealer. I alt 411 lejemål.

Rødovre Boligselskab Afd. 5 og 10, STO Danmark facade og tagStoTherm Mineral facadesystem

Respektfuld renovering

Afdelingens ejendomme blev energirenoveret 2015-2016 med respekt for den oprindelige arkitektur. Renoveringen omfattede en gennemgribende tagrenovering, facadegennemgang, facadeisolering, vinduesudskiftning, altanrenovering og etablering af solcelleanlæg. I Afdeling 5 blev samtlige vinduer skiftet og der blev etableret fuld, udvendig facadeisolering. I Afdeling 10 blev gavlene også efterisoleret. I forbindelse med facadeisoleringen blev altanerne nedtaget og efterfølgende monteret på de efterisolerede facader. Ved efterisoleringen af facaderne har målet været at bevare det arkitektoniske udtryk med røde teglsten.  Dette er opnået ved at anvende StoTherm facadesystemet med StoBrick teglskaller, der har stoflighed og udseende som regulære mursten, men med en tykkelse på kun 25 mm.

 Energirenovering med StoTherm facadesystem og StoBrick teglskallerStoTherm Mineral facadesystem

StoTherm står for termisk isolering, hurtig montering, pålideligt håndværk og lang holdbarhed. StoTherm Mineral kan anvendes til både renovering og nybyg. Det er brandsikkert, har høj vejrbestandighed og der kan tilføres en række forskellige overfladedesigns - såsom alle afskygninger af puds, natursten, teglsten og glasmosaik - direkte på systemet. StoTherm giver endvidere maksimal fleksibilitet for spring i facaden. Nemmere og mere fleksibelt bliver det ikke. En pålidelig klassiker.

StoBrick teglskaller

Med StoBrick kan man energioptimere den gamle murstensfacade og samtidigt bevare den traditionelle fremtoning - eller forny facadens design. StoTherm facadesystem med StoBrick betyder optimal isolering, høj slidstyrke og et design som en traditionel murstensfacade, med mulighed for variationer. StoBrick er en massiv mursten, bare meget tynd, der klæbes direkte på underlaget. Dette giver helt nye muligheder for design af facaden, uafhængigt af strukturelle krav. Teglskallerne kan udføres, så de ligner resten af bygningen, men der er i øvrigt mange forskellige muligheder. StoBrick er en hårdfør beklædning, der yder perfekt beskyttelse imod opstillede cykler, barnevogne og andet, som en facade måtte blive udsat for. Kan anvendes både til renovering og nybyggeri.

Egenskaber:

 • Tåler stor mekanisk belastning
 • Høj vejrbestandighed
 • Frostbestandig ifølge EN 202
 • Moderne og miljøvenligt byggemateriale

Design:

 • Udseende som massive mursten
 • Hjørnesten fås til nøjagtig udformning
 • Alternativ beklædning: klinker og natursten
 • StoDesign bistår med forslag til facadedesign
 • Flere farver, formater og strukturer

Påføring:

 • Klæbes direkte på grundpudsen og fuges
 • Fugebredde: 6-15 mm

Læs mere om systemet her

Pålsson Arkitekter A/S forestod totalrådgivningen, mens Enemærke & Petersen som StoMester udførte facaderenoveringen.

Referenceprojekter fra Sto Danmark A/S

Århusgadekvarteret - Frikvarteret

Århusgadekvarteret - Frikvarteret

Nybygning | København | 72 Mio.Kr

Nybygning af tæt/lav i København med 38 lejligheder på 3 etager . Selve bygge...

Havneholmen KBH

Havneholmen KBH

København

Information om projektet: Areal: 24.000 m² Bolig antal: 236 Bygherr...

Møllekajen - Kontorbygning med kanaludsigt

Møllekajen - Kontorbygning med kanaludsigt

Odense C

Møllekajen er en ombygget industribygning, som er konverteret til kontorbygning.

Algade 38

Algade 38

Aalborg

På denne flotte facaderenovering af Adelgade 38 i Aalborg ønskede arkitekten ...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår