”Platforms-tog” skaber bedre byggestyring for total- og hovedentreprenører

Annonce – Dato 20 jun 2024

Effektivisering, gennemarbejdede processer og sikkerhed er nogle af nøgleordene i det årelange samarbejde mellem Ingcon og Platform.as. De to virksomheder har i fællesskab udviklet en procesorienteret tilgang til brugen af arbejdsplatforme, der har optimeret byggeprocesserne.

Platform.as' løsninger sikrer besparelser og effektivt bygge-flow

Ingcon, der varetager rådgivning, projektering og byggestyring af store nybyggerier, har konsekvent valgt at benytte arbejdsplatforme til at understøtte bygge-flowet ved de mange byggerier, hvor virksomheden varetager byggestyringen.

Anders Bidstrup, partner i Ingcon, forklarer: "Vi har i samarbejde med Platform.as udviklet processer og arbejdsgange, der fungerer optimalt for begge virksomheder. Dermed sikrer arbejdsplatformene, at hver faggruppe kan arbejde effektivt og sikkert i forlængelse af hinanden, hvilket skaber et rigtigt godt flow på byggepladsen."

Ved projektstart knytter Platform.as en projektleder, og Ingcon en person i byggeledelsen, til sagen. Herefter holdes et opstartsmøde, hvor den overordnede plan for montager og flyt af arbejdsplatforme planlægges, så brugen af platformene bedst muligt understøtter tidsplanen og de forskellige faggruppers opgaver, som fx tømrer-, isolerings-, murer- og fugearbejde.

Det overordnede formål med opstartsmødet er netop at skræddersy samarbejdet for det specifikke projekt, så platformene kommer til at ”køre” i et struktureret "platforms-tog", der sikrer smidige og effektive arbejdsprocesser. Derfor har sjakkene, inden for de forskellige faggrupper, ofte deres egen arbejdsplatform, og platformene flyttes i forlængelse af hinanden i takt med at faggrupperne bliver færdige med deres opgaver.

Arbejdsplatforme til at understøtte bygge-flowet

Procesorienteret samarbejde skaber værdi

Ingcons medarbejder koordinerer løbende montager og flytninger af platformene samt opdaterer tidsplanen i forhold til faggrupperne. Derfor behøver Platform.as i princippet kun at have kontakt til én person i byggeledelsen, hvilket forenkler kommunikationen og sparer tid.

Platform.as har desuden en fast montør på byggepladsen, som dækker alle byggefelter. Ved ekstra travlhed opgraderes antallet af montører. Ingcons byggeleder koordinerer de daglige opgaver direkte med den faste montør, hvilket sikrer en problemfri drift.

"Vores samarbejde med Ingcon viser, hvordan et procesorienteret samarbejde, kombineret med vores fleksible løsninger, kan skabe stor værdi," tilføjer Casper Gorm Knudsen.

For at sikre kontinuitet og effektivitet oplærer Platform.as altid ekstra montører til at kunne håndtere opgaverne, og indgå i det strukturerede samarbejde, på byggepladsen, så flowet er sikret ved sygdom og ferie.

Styrket flow mellem faggrupper på byggepladser

Styrket flow mellem faggrupper på byggepladser

Entreprenører har bedre styring af flowet mellem faggrupperne på byggepladsen, og de kan reducere omkostningerne betragteligt ved, at de selv står for at leje platforme til alle faggrupper. De undgår desuden at have forskellige stillads- og platformsfirmaer på byggepladsen, hvilket sikrer ensartet tilgang til løsning af opgaverne, ligesom det understøtter et godt samarbejde, at det er de samme folk, der har deres daglige gang på byggepladsen.

Den beskrevne samarbejdsmodel har bidraget til vellykkede byggeprojekter, som fx Grønttorvet, Blomsten og Teglholmen, ligesom ”platforms-toget” også benyttes ved igangværende projekter som Baltorpen, bydelen Nærheden i Hedehusene og Holbæk Have.

”Ingcon og Platform.as' samarbejde viser, hvordan en procesorienteret tilgang til brugen af arbejdsplatforme kan skabe en betydelig forbedring i effektiviteten og sikkerheden på byggepladsen. Vores mål er at fortsætte med at levere innovative løsninger, der optimerer byggeprocesserne og sikrer høj kvalitet," afslutter Casper Gorm Knudsen.

Vil du vide mere?

Læs mere om arbejdsplatforme på Platform.as’ hjemmeside eller kontakt vores salgsteam på 33 114 333 eller salg@platform.as.

Mere om produktet PLATFORME OG EKSTRAUDSTYR

PLATFORME OG EKSTRAUDSTYR

Fleksible og mobile arbejdsplatforme forbedrer byggeeffektivitet og arbejdsmiljø

DRA-certifikat

DRA-certifikat

Læs mere om hvorfor DRA-certificeringen er relevant for dig som lejer

Læs mere

En præsentationsfilm om Platform.as

En præsentationsfilm om Platform.as

Platform AS - Skabt til byggeriet

Læs mere