Papiruld kan indgå i DGNB- og BREEAM-certificerede bygninger

Annonce – Dato 9 jan 2020

Der stilles stadig større krav til bæredygtighed – også når det gælder valg af byggematerialer. Papiruld til isolering er oplagt, når der skal bygges bæredygtigt, fordi det:

  • Har lavt CO₂-fodaftryk
  • Indgår i en cirkulær økonomi
  • Kan indgå i DGNB- og BREEAM-certificerede bygninger

Papiruld fremstilles af returaviser og overskudspapir

Papiruld har lavt C0₂-fodaftryk i produktionsfasen

Papiruld fremstilles af returaviser og overskudspapir, hvilket medfører et lavt energiforbrug samt lav CO₂-udledning under fremstillingsprocessen. I Papirulds miljøvaredeklaration, som er udarbejdet af tredjepart (EPD Danmark), fremgår det, at CO₂-fodaftrykket for Papiruld under fremstillingsprocessen er op til 8 gange lavere end ved fremstilling af traditionel isolering. Alene af denne årsag kan Papiruld være en medvirkende årsag til, at et DGNB-certificeret byggeri måske kan opnå en bedre certificering.

Papiruld indgår i en cirkulær økonomi

Papiruld indgår i en cirkulær økonomi, fordi man genanvender returaviser og overskudspapir til et byggemateriale. Man har ved renovering eller nedrivning mulighed for at genbruge Papiruld eller genanvende det. Ligesom det kan køres på genbrugsstationen som småt brændbart eller kan komposteres.

Papiruld kan indgå i BREEAM-certificeret byggeri

BREEAM1 rangerer isoleringsmaterialer fra A+ til E, hvor A+ er mest miljøvenligt, og E er mindst miljøvenligt. A+ materialer kan indgå i et BREEAM certificeret byggeri. Celluloseisolering (Papiruld) er klassificeret som A+ og kan derfor indgå i et BREEAM-certificeret bygning. Ifølge BREEAM opspares der desuden CO₂ i bygningen, når man installerer celluloseisolering (Papiruld).

Om BREEAM

BREEAM er en udbredt britisk miljøcertificeringsordning som anvendes ved miljøvurdering af en bygning med fokus på CO₂-udledning.

Papiruld kan indgå i DGNB-certificeret byggeri

DGNB-systemet stiller en lang række funktionskrav til materialer og løsninger i bygningen. Hvilke krav der aktiveres og på hvilket niveau er forskelligt fra projekt til projekt og afhænger bl.a. af om det er sølv-, guld- eller platin-certificering.

Papiruld kan indgå i et DGNB-certificeret byggeri, fordi:

  • Det er et genbrugsmateriale
  • Det indgår i en cirkulær økonomi
  • CO₂-fodaftrykket i produktionsfasen er op til otte gange lavere end traditionel isolering

Om DGNB

DGNB er en tysk certificeringsordning med fokus på totaløkonomi, som udmærker sig ved at være en bæredygtighedscertificering frem for en miljøcertificering.

Alene tilvalg af Papiruld i et byggeri kan være udslagsgivende for, om et byggeri måske kan flytte sig til sølv- til guldcertificering eller guld- til platincertificering.

Se teknisk dokumentation her.

Se Papirulds miljøvaredeklaration her.

Læs mere om BREEAMs ratings her.

Yderligere information: www.papiruld.dk, tlf. 48 14 11 88.

Referenceprojekter fra Nviro

Typehusfirmaet Skanlux A/S

Typehusfirmaet Skanlux A/S

Skanlux bygger hvert år ca. 25 helårsboliger på mellem 180-200 m2. Al...

Renovering af Tjørnegårdsskolen

Renovering af Tjørnegårdsskolen

Indv.renovering | Roskilde | 20 mio.kr

Indv.renovering af skole 0-10, klasse i Roskilde . Selve byggeriet er påbegyn...

Nybyggeri - Skelbæklund

Nybyggeri - Skelbæklund

Dianalund

Skelbæklund er et mix af ejerboliger, rækkehuse til leje og et seniorbofæll...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår