PAPIRULD DANMARK kan med stor fordel bruges til et DGNB-certificeret byggeri

Annonce – Dato 19 jun 2020

PAPIRULDs™  klimavenlige profil og gode egenskaber blev afgørende, da der skulle vælges isoleringsleverandør til et byggeri, som skulle ombygges efter DGNB-krav. PAPIRULD™ er et miljøansvarligt produkt, der er klassificeret som A+ og kan med stor fordel indgå i både DGNB- og BREEAM-certificerede bygninger.

kan med stor fordel indgå i en BREEAM-certificeret

PAPIRULD™ fremstilles af overskudsaviser, hvilket medfører et meget lavt energiforbrug samt en lav CO2-udledning under fremstillingsprocessen. Faktisk er CO2-fodaftrykket for PAPIRULD™ under fremstillingsprocessen op til 8 gange lavere end ved fremstilling af traditionel isolering. Ved at skifte traditionel isolering ud med PAPIRULD™, altså bæredygtig isolering, er man allerede kommet langt i forhold til at gøre et byggeri grønnere. Et eksempel på dette er, at et hus med glasuld udleder samme mængde C02 som 7 huse med PAPIRULD™ . Et hus med mineraluld udleder samme mængde CO2 som 10 huse med PAPIRULD™.

PAPIRULD™ indgår i en cirkulær økonomi, da der genanvendes returaviser og overskudspapir til et byggemateriale, og fordi man ved renovering eller nedrivning har mulighed for at genbruge eller genanvende PAPIRULD™. PAPIRULD™ er som det eneste papirisoleringsprodukt produceret i Danmark. Med en fabrik i Hillerød skal PAPIRULD™, modsat andre papirisoleringsprodukter, ikke fragtes tværs gennem Europa. Alt dette gavner CO2 lifecycle-regnskabet.

Byg uden dampspærre

Udover en stærk bæredygtig profil, kommer PAPIRULD™ med en række gode egenskaber, som både giver et bedre indeklima og mindsker risikoen for skimmelsvamp og råd.

PAPIRULDs™ gode fugthåndtering har længe understøttet, at man kan bygge uden eller undgå at udskifte defekte dampspærre. Nu underbygges dette af nye undersøgelser foretaget af Statens Byggeforsknings Institut. PAPIRULD™ er et fugttransporterende materiale, som tillader konstruktionen at ånde og bibeholder sin fulde isoleringsevne, selvom det bliver fugtigt. Hvis isoleringen udsættes for fugt, vil det lede fugten ud hvor det fordamper i sol og vind og ventileres væk. Man skal naturligvis sikre, at loftet er lufttæt, og at der er ordentlig ventilation.

Det er hurtigt, nemt og effektivt at isolere med PAPIRULD™. Man skal ikke tænke på tilskæring af mineraluld, som skal tilpasses spær og installationer. Man er fri for oplagring og affald på pladsen. PAPIRULD™ indblæses nemt og er yderst effektiv til lydisolering og støjisolering. Den effektive isolering giver et bedre indeklima med behageligt dæmpede lydforhold. PAPIRULD™, som er imprægneret med brandhæmmende salte, har en høj brandmodstand. De brandhæmmende salte giver en flamme- og glødebeskyttelse. Ved brandpåvirkning frigives fugt fra saltene, hvilket medfører en afkøling og forkulning. De tilsatte salte fordamper ikke med tiden ligesom den beskyttelse, som saltene giver, forbliver intakt.

Det er hurtigt, nemt og effektivt at isolere med PAPIRULDman skal ikke tænke på tilskæring af mineraluld som skal tilpasses spær og installationer

DGNB renoveringsprojekt

Det var blandt andet PAPIRULDs™ bæredygtige egenskaber, der afgjorde valget, da der skulle vælges hulmurs- og loftisolering til et DGNB-certificeret projekt i Furesø Kommune. Den bevaringsværdige officersskole på den tidligere Flyvestation Værløse omdannes til en DGNB-certificeret børneinstitution. Det omfattende projekt, hvor der er tænkt i bæredygtighed både ved at genanvende materialer og ved at bygge med drifts- og vedligeholdelsesvenlige produkter, består af Jorton totalentreprenør, Rubow Arkitekter, Orbicon og Center for Bygningsbevaring.

Den bevaringsværdige officersskole på den tidligere Flyvestation

Lasse Rerup, Byggeleder hos Jorton fortæller: ”Ved at bruge PAPIRULD, som er et genbrugsmateriale, blev kravene om materialets egenskaber opfyldt til projektet. Det betyder, at vi kan opnå nødvendige point i forhold til at blive DGNB-certificeret. Oveni er CO2 udledningen fra et hus med isolering som PAPIRULD™ betydelig lavere end visse andre isoleringstyper, derfor var Papiruld Danmark yderst oplagte som leverandører til det her projekt. Udover at der er tænkt bæredygtighed ind i produktet, så har Papiruld Danmark en lav varmetabsværdi på deres isolering. Det spiller også meget ind.”

Lasse Rerup afslutter: ”Samarbejdet har været rigtig godt og de har leveret til tiden. Et produkt som PAPIRULD bliver indblæst, og det er utrolig effektivt. Man slipper for tilskæring og på at få det tilpasset spær og installationer, så det går lynhurtigt”.

Referenceprojekter fra Nviro

Typehusfirmaet Skanlux A/S

Typehusfirmaet Skanlux A/S

Skanlux bygger hvert år ca. 25 helårsboliger på mellem 180-200 m2. Al...

Renovering af Tjørnegårdsskolen

Renovering af Tjørnegårdsskolen

Indv.renovering | Roskilde | 20 mio.kr

Indv.renovering af skole 0-10, klasse i Roskilde . Selve byggeriet er påbegyn...

Nybyggeri - Skelbæklund

Nybyggeri - Skelbæklund

Dianalund

Skelbæklund er et mix af ejerboliger, rækkehuse til leje og et seniorbofæll...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår