Papirøen – Byggeprojekt med høje ambitioner og en udfordrende lokation

Annonce – Dato 15 jun 2021

Peikko, præfabrikerede vægge og tagelementer

De unikke bygninger i projektet på den historiske ø Christiansholm, også kaldet Papirøen, er inspireret af de historiske bygninger på øen og tagene på de gamle pakhuse langs havneløbet. For at bringe arkitekturen til live, har COBE skubbet grænserne for, hvad der er muligt med betonelementer.

Lidt plads og et udfordrende design

De præfabrikerede vægge og tagelementer, med en kompleks geometri og hældning, var en udfordring at få fra en idé på papire,t til bygbare elementer der kan produceres, transporteres og effektivt monteres på byggepladsen.

Derudover er der begrænset plads til opbevaring af betonelementerne og kun én adgangsvej, da byggepladsen ligger i hjertet af København. Det var derfor vigtigt, at man fandt nogle sikre og effektive samlingsdetaljer, så montagen kan foregå problemfrit for NCC.

Kasper Vase Petersen, Produktionsleder, NCC Danmark A/S, forklarer, ”Det er et besværligt site, fordi vi ikke har nogen steder at opbevare de præfabrikerede betonelementer og andre byggematerialer. Derudover, har vi kun en adgangsvej. Dette vil kun blive mere udfordrende, når andre entreprenører starter byggeriet af Vandkulturhuset på en anden del af byggepladsen!

Peikko, præfabrikerede væggePeikko, præfabrikerede tagelementer

En hurtig og effektiv montage gør logistikken nemmere

Søjlerne bliver monteret ved hjælp af Peikkos HPKM® Søjlesko. Systemet med boltede søjleskossamlinger er meget effektivt da, der ikke er behov for elementstøtter, du opnår en hurtig montage samt en reduceret krantid og ikke mindst en mere ryddelig byggeplads, hvilket især er vigtigt, når der er begrænset plads.

De unikke teglfacader forbindes med Peikkos SUMO® Vægskosbeslag, der skaber en sikker og effektiv robusthedssamling op igennem etagerne. Kvalitetssikring af boltede samlinger udføres visuelt, hvilket er endnu en tidsbesparende faktor.

Den primære årsag til at vi valgte søjlesko og vægsko er, efter min mening, den nemme og enkle montage der giver færre fuge- og udstøbningsfejl i forhold til korrugerede rør. Det betyder også en simplere dokumentation af samlingen og kvaliteten efterfølgende”, siger Kasper Vase og fortsætter ”Vi sætter også stor pris på, at det ikke er nødvendigt med elementstøtter under rejsningen. Når vi har færre manuelle løft og færre elementstøtter at håndtere, giver det også bedre arbejdsforhold for vores montagehold, hvilket er vigtigt for os.

Se flere billeder og fakta i referencen.

Læs vores brochure omkring boltede samlinger her

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår