Papirisolering for bedre økonomi og indeklima

Annonce – Dato 9 okt 2018

Nu blæser der nye vinde i byggebranchen. Fra at have været meget konservativ med faste holdninger til byggeri og materialer, skues der nu mere fremad i takt med, at miljø og bæredygtighed tænkes ind i byggeriet.

Dette gælder også for isoleringsmateriale, hvor CBI Danmark A/S leverer Isocell papirisolering; et af de førende papirisolerings-materialer i Europa. Virksomhedens byggetekniske rådgiver, Martin Hansen Green, fortæller:

- Byggebranchen står for ca. 45% af alt affald. Det skal der laves om på, og derfor er det ekstra vigtigt for os at kunne dokumentere bæredygtigheden i vores løsninger. Det gør vi blandt andet ved at teste vores produkter, så de lever op til nutidens krav.

Åndbar papirisolering

Isocell er fremstillet af første sorterings genbrugsaviser og er et at de isoleringsmaterialer, der har det laveste CO2-aftryk for fremstilling og indbygning. Tidligere blev papirisolering set på i branchen med en vis skepsis, for hvordan er det nu lige med brand, fugt og råd, når man isolerer med papir?

Nu er det mere velkendt, at papirisolering dels ikke har forhøjet risiko for nævnte faktorer, dels er et værdigt alternativ til klassiske isoleringsmaterialer som f.eks. glasuld og stenuld.

- Dette skyldes især, at papir er åndbart, for isoleres der med glas- eller stenuld, kan bygningen ikke ånde. Papirisolering lader bygningen ånde, holder konstruktionen tør og giver en positiv effekt på både lyd og indeklima, understreger Martin Hansen Green.

Isocell forhindrer overophedning

Helt aktuelt isoleres der lige nu 3.100 m2 loft på det nyopførte Plejecenter Bøgildlund i Ikast. Loftet har en udfordrende konstruktion med skrå vinkler og ventilationsrør, og CBI Danmark A/S blev tilkaldt, da entreprenøren var på jagt efter isolering, der kunne blæses ind. Isolering med batts ville nemlig vanskeliggøre processen væsentligt.

- Isocell papirisolering er meget fint granulat, fortæller Martin Hansen Green. Det bliver blæst ind via en slange fra en stor maskine og lægger sig pænt omkring rør, og man undgår kuldebroer, som typisk opstår imellem batts. Og til forskel fra ’traditionel’ isolering er processen med indblæsning meget hurtigere, end når tømrerne skal isolere med batts og håndtere affald. Isolering med Isocell papirisolering giver ingen affald ud over emballagen.

På Plejecenter Bøgildlund har papirgranulatet været med til at forbedre indeklimaet og været med til at forhindre overophedning. Samtidig har det lettet en kompleks isoleringsproces.

Mange opgaver og øget interesse

CBI Danmark A/S har leveret isolering til mange lignende opgaver, bl.a. Fremtidens Plejehjem i Randers. I det hele taget oplever virksomheden en øget interesse for sine løsninger, men da det ikke umiddelbart er dansk byggeskik at isolere med papir, kræver det altid en ekstra indsats for at komme i mål med et projekt som Bøgildlund. Dog er Martin Hansen Green fortrøstningsfuld og glæder sig over den større fokus på miljøbevidsthed, der er kommet i branchen som helhed.

Se mere på CBI Danmarks hjemmeside

Mød CBI Danmark A/S på Building Green, stand 56.

 

Fra at bæredygtighed og miljø var ukendt i byggeriet, er det blevet mainstream og normen for fremtidens grønne byggeri. Bæredygtighed er blevet populært og giver prestige

Martin Hansen Green, CBI Danmark A/S

Om CBI Danmark

CBI Danmark A/S er leverandør af Isocell papirisolering og den eneste leverandør af bæredygtige totalløsninger til hele klimaskærm-systemet fra inderst til yderst.

Isocell papirisolering er et af de bedste produkter til bæredygtigt byggeri og godkendt til Svanemærket byggeri. Det giver et bedre indeklima, bedre akustik, en mere smidig proces og ledige hænder. Derudover er det en både økonomisk og miljøvenlig løsning med en CO2-besparelse på 32.000 kg om året.

Referenceprojekter fra Nviro

Typehusfirmaet Skanlux A/S

Typehusfirmaet Skanlux A/S

Skanlux bygger hvert år ca. 25 helårsboliger på mellem 180-200 m2. Al...

Renovering af Tjørnegårdsskolen

Renovering af Tjørnegårdsskolen

Indv.renovering | Roskilde | 20 mio.kr

Indv.renovering af skole 0-10, klasse i Roskilde . Selve byggeriet er påbegyn...

Nybyggeri - Skelbæklund

Nybyggeri - Skelbæklund

Dianalund

Skelbæklund er et mix af ejerboliger, rækkehuse til leje og et seniorbofæll...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår