Nyt tag førte til gratis strøm

Annonce – Dato 3 nov 2021

Andelsforeningen skulle egentlig bare have nyt tag, men formanden drømte om mere - og i dag er foreningen stort set selvforsynende med strøm. Taget kostede ikke noget i det samlede regnskab. Huslejen ligger, hvor den plejer.

Xolta, solenergiXolta, selvforsynende strøm

Fotos: Bo Østergaard

Vi skal lige have købt to XOLTA-batterier mere. Så kommer vi op på 95-100% selvforsyning fra maj til oktober. Resten af året køber vi strøm om natten til bundpris, som vi så lagrer på batterierne og bruger, når behovet er der”, siger Bo Østergaard.

Bo Østergaard er formand for Amsterdamgården i Hørsholm. Han er grøn ud til fingerspidserne.

Xolta, solcellebatterierGeneralforsamling bakkede op

Via Bo fik Amsterdamgården udvidet sit syn på, hvad der kan lade sig gøre med grøn energi: ”Vores tag var så slidt, at forsikringsselskabet sagde vores forsikring op. Så vi fik hurtigt indkaldt to tilbud på nyt tag. Et uden solceller og et med. Prisforskellen var så lav, at vi på generalforsamlingen valgte tilbuddet med integrerede solceller. Vi valgte også at tilknytte en rådgiver. Den samlede løsning gør, at lånet bliver betalt af besparelsen på strømforbruget over 30 år”, fortæller Bo Østergaard.

XOLTAs solcellebatterier er fleksible og nemme at integrere. Man tilslutter dem bare, så kører de. Og de kan stå ude eller inde, som et nu passer. Vi er to boligblokke med tre, snart fem, batterier. Og udvidelsen er nærmest bare et snuptag”, siger Bo Østergaard.

To af foreningens 6 XOLTA solcellebatterier, der lagrer solenergi fra det nye tag.
Foto: Bo Østergaard

Rådgiver var pengene værd

Den tilknyttede rådgiver er Martin Dietz. Han er arkitekt og byggeøkonom og har været bygherrerådgiver og leverandør på en række solcelle-projekter. Han anbefalede som det første at tilkoble XOLTA-batterier: ”Solceller uden batteri giver jo ikke meget mening. Man skal kunne lagre sin strøm. XOLTAs solcellebatterier ligger ikke i den billige ende, men de har høj kvalitet, og vigtigst: De kan gå direkte i hovedtavlen”, fortæller han.

Med et fokuseret grønt mind-set fik Amsterdamgården skiftet tag og producerer, lagrer og sælger nu selv strøm, uden at huslejen er steget så meget som en krone.

Xolta, solcellebatterier til andelsforening

OM XOLTA SOLCELLEBATTERIER

XOLTA solcellebatterier har forskellig kapacitet alt efter behov og størrelse på solcelleanlægget. Batterierne er designet til at kunne stå ude og i alt slags vejr - og de er modulære enheder, der kan kobles sammen efter kapacitetsbehov. De kan benyttes til alle solcelleanlæg og installeres nemt af en XOLTA-godkendt, autoriseret installatør.

OM XOLTA

XOLTA er den største danske producent af batterier til lagring af strøm fra solceller. Løsningerne kan benyttes både af private solcelleejere, samt af boligforeninger, virksomheder og andre med egne solcelleanlæg.

XOLTA ejes af Sensata Technologies der er en af verdens førende leverandører af løsninger indenfor sensorer, elektrisk sikring, kontrol og energistyring.

XOLTA er med på Building Green i Forum 3.-4. november - Velkommen på stand 90.

TILMELD DIG HER

Mere om produktet Lagring af solenergi til boligforeninger

Lagring af solenergi til boligforeninger

Giver boligforeninger mulighed for at bruge mere af deres egen energiproduktion

BAT-79

BAT-79

Lille, skalerbart batterisystem i byggeklodser à 79kWh

Læs mere

BAT-5 og BAT-10

BAT-5 og BAT-10

Til mindre solcelleinstallationer

Læs mere

Solcellebatterier til boligforeninger

Solcellebatterier til boligforeninger

Få mere ud af jeres solceller

Læs mere

BAT-5 Datablad
BAT-79 Indoor - datablad
BAT-10 Datablad
BAT-79 Outdoor - datablad