Nyt stålgulv med stor spændvidde og lav vægt

Annonce – Dato 31 mar 2020

Eftex ApS har som det eneste firma i Danmark lanceret Lewis SCF – Steelframe Concrete Floor. Et patenteret og fritbærende gulvsystem med ekstra stor spændvidde. Kernen i systemet er rammer i stål, som med den lave egenvægt er et lettere alternativ til de tunge præfabrikerede betonløsninger. Dermed er Lewis SCF også en klimavenlig løsning.

Lewis SCF – Steelframe Concrete Floor fra Eftex

Et letvægtsgulv med en stor spændvidde og styrke

Det lyder selvmodsigende, men Eftex ApS har med det nye produkt Lewis SCF – Steelframe Concrete Floor sikret byggebranchen en etageløsning, der har en stor bæreevne kombineret med en bred spændvidde.
”Traditionelt anvender man betonelementer til etagebyggeri i den danske byggebranche, men med vores nye gulvsystem i stål kan vi tilbyde kunderne en let dækløsning med enorm fleksibilitet i forhold til installation af el, varme og andre installationer, der skal monteres, inden den færdige gulvbelægning monteres,” siger Flemming Andersen, direktør i Eftex ApS. Eftex ApS har i over 20 år specialiseret sig i etageadskillelser og dækløsninger til bolig-, industri- og erhvervsbyggeri. Med det nye gulvsystem med stålrammer kan Eftex ApS nu tilbyde kunderne en nem og fleksibel løsning med høj montagehastighed. ”Vi er det første firma i Danmark, der kan præsentere denne stålløsning, og vi har store forventninger til produktet,” siger Flemming Andersen.

Nyt stålgulv med stor spændvidde og lav vægt

Klimarigtig løsning i stål

Lewis SCF er et patenterede gulvsystem bestående af en betonramme, der danner loftet. Ovenpå betonrammen er der indstøbt C-profiler, som danner forskalling for den afsluttende gulvbelægning med enten en Lewis Svalehalepladeløsning eller gips/krydsfinerplader.
”Vores gulvsystem giver en høj bæreevne, samtidig med der er den samme komfort som ved et rent betongulv,” siger direktøren i Eftex ApS. Når man støber et massivt betongulv, skal der bruges store mængder beton og armering, men ved at vælge en stålløsning anvendes væsentlig mindre beton, og derved mindskes udledningen af CO₂. Ifølge IEA – Det Internationale Energiagentur – står cementsektoren for ca. syv procent af den samlede CO₂-udledning globalt.
”Klimabevidstheden har også sneget sig ind i byggebranchen, så vi er glade for, at vi kan tilbyde vores kunder en mere miljørigtig løsning, som er med til at mindske forbruget af beton, uden det går udover støjreduktion, brandbekæmpelse og statik,” understreger Flemming Andersen.

Eftex ApS har som det eneste firma i Danmark lanceret Lewis SCFLewis SCF gulvsystem kombinerer fleksibiliteten ved in situ-løsninger

Fleksibilitet og præcision

Lewis SCF gulvsystem kombinerer fleksibiliteten ved in situ-løsninger med den hurtige montagehastighed og den høje præcision, som præfabrikerede elementer har. ”Montagehastigheden betyder rigtig meget i byggebranchen, og med den præfabrikerede SCF-løsning letter vi arbejdsgangen betragteligt,” påpeger Flemming Andersen. SCF-løsningens lave egenvægt gør produktet velegnet til renoveringer, nybyggeri eller til eksisterende bygninger, hvor der skal tilføjes etagedæk.
”En af de mange fordele ved SCF-løsningen er, at det er muligt at montere alle installationer i rummet mellem loft og gulvbelægning inden gulvet monteres. VVS, el eller ventilationsanlæg kan monteres uafhængigt af hinanden, og det betyder, at de forskellige faggrupper kan færdiggøre deres opgaver uden at vente på hinanden,” siger Flemming Andersen. SCF-løsningen har integrerede huller i C-profilerne, således det er muligt at etablere vandrette gennemføringer i konstruktionen.

Fakta:

  • Tynd gulvkonstruktion
  • Stor spændvidde
  • Kan monteres uden understøtning
  • Lav egenvægt
  • Fleksibilitet i forhold til gennemføringer af installationer
  • Præfabrikeret byggemetode
  • Plane og monolitiske betonlofter
  • Kan kombineres med mange byggesystemer
  • Stor brugs- og boligkomfort

Yderligere information: www.eftex.dk, tlf. 86 66 20 00.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår