Nye muligheder for arkitekter:

Annonce – Dato 30 okt 2023

Fog & Venø A/S mærker større efterspørgsel efter certificerede akustikpaneler til byggeprojekter.

Brandgodkendte B-s1,d0 (EN13823) akustikpaneler

I 2019 satte makkerparret Karl Venø Nielsen og Ove Fog Jørgensen sig for at udnytte deres mangeårige erfaring med træindustrien til at producere lamelbaserede akustikpaneler. Virksomheden, der i dag er kendt som FOG & VENØ A/S, har udviklet sig til en højteknologisk fabrik med betydelig kapacitet. Deres stærke fokus på bæredygtig træproduktion er gennemsyret i alle aspekter af deres produktion, og vigtigst af alt, de stræber konstant efter at forbedre det bedste. Seneste udvidelse har været lanceringen af verdens eneste lamelbaserede akustikpanel med en Svanemærke-certificering.

Fog & Venø har fra starten i 2019 haft godt fat i privatsegmentet, og i boliger verden over bliver akustikudfordringer afhjulpet af millionvis af akustikpaneler fra den danske leverandør.

Imidlertid findes dårlig akustik overalt, herunder offentlige byggerier. Derfor var det længe ventet, da virksomheden i slutningen af 2022 lancerede et B-s1, d0 (EN13823) godkendt akustikpanel. Det var startskuddet til projektmarkedet, da det åbnede muligheden for at anvende de populære paneler i fx hoteller, teatre, skoler osv., byggerier, hvor behovet for akustikløsninger mange gange overstiger private hjem, og hvor der samtidig stilles store krav til design og sikkerhed.

De nuværende byggestandarder stiller en række krav til brandklassificering til væg- og loftkonstruktioners beklædning. Ved offentlige bygninger kræves et panel, der i sin fulde opbygning er brandgodkendt iht. brandklasse EN13823 / B-s1, d0. Som arkitekt, entreprenør, bygherre og i sidste ende almindelig borger, har man derved garanti for, at akustikpanelerne lever op til brandmyndighedernes krav i forhold til flammespredning, røgudvikling og nedfald.

De sidste barrierer for et vellykket indtog på projektmarkedet har været Life Cycle Assessment (LCA-analyse), der gør det muligt for bygherrer at have nok dokumentation til at vælge de rigtige materialer til byggerier, som f.eks. DGNB, LEED og BREEAM. Disse LCA-analyser er nu tilgængelige for bestsellerne hos Fog & Venø – sammen med teknisk dokumentation, ikke bare på de færdige paneler, men på samtlige råmaterialer. Med andre ord er al dokumentation på plads for, at man som bygherre kan tage de danske akustikpaneler i anvendelse.

Som et yderligere trumfkort på Fog & Venø's palette har de udviklet en Environmental Product Declaration (EPD) for deres FR-panel. Dette muliggør dokumentation af enhver miljø- og energipåvirkning for det individuelle akustikpanel, der forlader fabrikken.

Karl Venø Nielsen, CEO, forklarer: "Udover vores brandhæmmende paneler, der består af krydsfinérameller monteret på en træfiberplade, tilbyder vi også et omfattende udvalg af de 'traditionelle' akustikpaneler med finérbeklædte MDF-lameller monteret på en bagside, som består af minimum op til 65 % genbrugsmateriale. Vi er overbeviste om, at vi derfor kan tilbyde markedets mest komplette sortiment."

Har man lyst til at stifte bekendtskab med FOG & VENØ, kan man møde dem på Building Green Copenhagen, stand 164 – 1. og 2. november, i Forum.

Yderligere oplysninger: www.byveno.com, tlf. 88 77 83 70.

Mere om produktet BRANDHÆMMENDE FR-FILT AKUSTIKPANER

BRANDHÆMMENDE FR-FILT AKUSTIKPANER

Brandgodkendt B-s1, d0 akustikpanel

FR-filt akustikpaneler

FR-filt akustikpaneler

Produkt information

Læs mere

Brandhæmmende paneler

Brandhæmmende paneler

Monteringsvejledninger

Læs mere

Test report 1

Test report 1

Laboratory measurement of sound absorption of Acupanels

Læs mere

Test report 2

Test report 2

Laboratory measurement of sound absorption of Acupanels

Læs mere

Inspiration

Inspiration

Dit personlige design

Læs mere

LCA Rapport

LCA Rapport

FR-felt acoustic panels, Bs1d0

Læs mere

Sådan lakerer du dine paneler efter tilpasning
Fog & Venø 2022-2023